Tijdens zijn deelname aan het programma stond hij bekend om zijn arrogante houding en was hij niet vies van kritiek. Met kreten als 'fierce!' en 'hot mess!' beoordeelde hij de creaties van zijn mede-kandidaten. Na een spannende finale werd hij verkozen tot winnaar van het vierde seizoen van Project Runway en onlangs showde hij een collectie tijdens New York Fashion Week.

Serieus genomen
Maar Siriano zou deelname aan het populaire reality-programma niet per sé aanraden. "Het heeft wel deuren voor me geopend, maar voor ander jong talent vind ik het niet de beste manier om serieus genomen te worden als ontwerper."

Thuiswinkelmode
We hebben van veel van de tientallen Project Runway-kandidaten dan ook weinig tot niets meer vernomen na hun deelname aan de show. Victorya Hong showde vorig jaar ook in New York, Jeffrey Sebelia heeft een tweede kledinglijn gelanceerd en Chloe Dao (de winnares van het tweede seizoen) verkocht door haar ontworpen kleding via een thuiswinkelzender.

"Het leven na deelname aan Project Runway is zo moeilijk als je het jezelf maakt" vindt coach en stijlgoeroe Tim Gunn. "Het is gratis PR voor ontwerpers die aan de show meedoen. Als je er op de juiste manier mee omgaat kan deelname aan het programma juist miljoenen kansen bieden."

Bron: Reuters