Het merendeel van de Fransen zou er geen moeite mee hebben, wanneer hun president homo zou zijn. Een recent gehouden enquête wijst uit dat 75% van de Franse kiezers het positief zouden vinden wanneer de burgemeester van Parijs, Bertrand Delanoë (58 en homo) zich kandidaat zou stellen voor de Socialisten tijdens de presidentsverkiezing in 2012. Hij is één van de weinige openlijk homoseksuele politici in Frankrijk.

Links
Hoewel links het in Frankrijk altijd goed doet bij lokale verkiezingen, heeft er nooit meer een socialist in het Elysee paleis gewoond, nadat Mitterand in 1995 vertrok.

Populair

Delanoë werd in 2001 gekozen tot burgemeester van Parijs en is populair bij de Parijzenaars: in 2007 werd hij opnieuw gekozen. Zo kwam hij met ideeën voor Parijs Plage en een fietsverhuur systeem, waar inmiddels veel gebruik van wordt gemaakt. Hij kwam openlijk uit de kast in een beroemd tv-interview in 1998. In oktober 2002 werd er een aanslag op hem gepleegd door een immigrantenzoon, die hem om zijn homoseksualiteit verfoeide. Delanoë raakte hierbij slechts lichtgewond.