RuPaul, die vorig jaar nog optrad op het Mirrorball feest in de Amsterdamse Marcanti, werd in de jaren '90 bekend met het nummer Supermodel (You Better Work). Ze nam tevens een duet met Elton John op, had in Amerika haar eigen talkshow en maakte een tijdje geleden de film Starrbooty.

Sinds begin februari laat ze het Amerikaanse tv-publiek kennismaken met de overtreffende trap qua valsheid. Vechtende modellen (America's Next Top Model) en mode-ontwerpers die hun concurrentie saboteren (Project Runway) vallen volledig in het niet bij de negen kandidaten van RuPaul's Drag Race: drag queens.

Glasscock
De 'dames', met veelzeggende namen als Rebecca Glasscock en Ongina, krijgen iedere week een opdracht die ze moeten uitvoeren. Ze worden tevens beoordeeld door een jury, waar o.a. Michelle Williams (Destiny's Child) al onderdeel van uitmaakte. Zoals het gaat bij dit soort programma's, blijven er uiteindelijk twee kandidaten over waarvan er eentje het programma moet verlaten. Maar niet voordat beide dames uit de bottom two een drag-klassieker playbacken in het programma-onderdeel 'Lip Sync For Your Life'.

Wardrobe malfunctions
Stop een groep travestieten bij elkaar en je krijgt vanzelf hilarische taferelen. Haat en nijd en emotionele uitbarstingen achter de schermen worden afgewisseld met valpartijen op iets te hoge hakken, pruiken die af vallen tijdens een optreden en diverse 'wardrobe malfunctions' tijdens het jureren. RuPaul begeleidt de kandidaten achter de schermen als man, maar verschijnt tijdens het jureren volledig uitgedost ten tonele.

En ze is nog best grappig ook. Wanneer één van de kandidaten een persoonlijk geheim vertelt reageert RuPaul met 'als ik niet helemaal onder de botox zat, zou ik nu huilen'. En als het één van de kandidaten wéér niet gelukt is om haar 'zaakje' goed te verbergen, roept ze 'there are still too many snakes on this motherf*cking plane!'.

Het is helaas nog niet bekend wanneer dit geniale programma in Nederland te zien zal zijn, maar ik hoop nu al op een Nederlandse versie met types als Mayday, Coco Coquette, Nicky Nicole en Lucy de la Rue!

MartijnT
Een voorbeeld van 'Lip Sync For Your Life':


Lees ook:
» Video | Mirrorball + Rupaul (13) reacties