Van der Toorn zei dat het College van Bestuur van de UvA het een sympathiek plan vindt en positief kijkt naar meevaren tijdens de jaarlijkse Canal Parade. Enige struikelblok is de financiering. Van der Toorn is bang dat als de UvA hier geld in investeert, ze ook deelname aan andere evenementen moet gaan sponsoren.

Eerder verklaarde het College van Bestuur tegenover Het Parool dat de boot niet betaald werd omdat de UvA “geen plaats wil nemen in maatschappelijke discussies”. Van der Toorn nam van die verklaring in het gesprek met Buijs nadrukkelijk afstand,. Hij benadrukte dat de UvA juist een “sociaal geweten” heeft en dat de wereldwijde uitstraling van de Gay Pride positieve gevolgen kan hebben voor de universiteit.

De initiatiefnemers zijn tevreden met de positie van het College van Bestuur. Buijs gaf aan “met hernieuwde energie” te gaan zoeken naar financiering: “We gaan nu alles op alles zetten om het benodigde geld  op andere manieren bij elkaar te schrapen. Die boot komt er gewoon.”

Volgens Buijs, die eind vorig jaar het onderzoek ‘Als ze maar van me afblijven’ publiceerde, is het “in vele opzichten wenselijk” dat de UvA meevaart in augustus. Verschillende onderzoeken, waaronder dat van Buijs zelf, laten zien dat homoseksualiteit ook in Amsterdam steeds meer onder druk komt te staan. Buijs: “De UvA is in de stad een symbool voor openheid, tolerantie en creativiteit en stelt zichzelf als doel maatschappelijk betrokken te zijn. Dit is een belangrijk moment om die betrokkenheid te laten zien.”

De botenparade vindt dit jaar plaats op 1 augustus.
Lees ook:
» Geen UvA-boot Gay Pride (39) reacties
» UvA op Gay Pride? (17) reacties