Boomsma, wiens carrière begon in de televisieserie Finals en die nu onder andere bekend is van het programma 40 Dagen Zonder Seks, treedt al enige tijd op als het boegbeeld voor de Evangelische Omroep.

De omroep was echter niet te spreken over de nog te publiceren fotosessie, waarvoor Boomsma zich schaars gekleed liet fotograferen. De omroep vindt dat zijn actie 'schadelijk is voor de missie van de EO''. De presentator werd geschorst voor drie maanden. Ook een nieuwe reeks van het programma 40 Dagen Zonder Seks wordt tijdelijk uit de programmering gehaald. Bovendien wordt gezocht naar een andere presentator voor Ontopic, het discussieprogramma dat Boomsma iedere zondagavond op Nederland 3 presenteert.


Arie Boomsma zelf trekt het boetekleed aan en heeft spijt van het feit dat hij niet van tevoren heeft overlegd over de fotoshoot. Zo schrijft hij op zijn eigen weblog: ,,Ik heb mijn team tekort gedaan. Zonder enige vorm van overleg heb ik besloten mijn eigen agenda te volgen. Ik heb beslissingen genomen die effect hebben op de missie van de EO, beslissingen waarover ik in overleg had moeten treden met collega’s. Dat heb ik niet gedaan. Vanmiddag heb ik veel collega’s bij de EO mogen spreken. Mensen die zich door mijn soloactie gepasseerd, of zelfs geschoffeerd voelen. Er werd fel gediscussieerd. Dat is de EO waarvoor ik werken wil. Een omroep in beweging. De schorsing komt hard aan. Maar ik accepteer hem en begrijp de keuze waarvoor ik mijn directie geplaatst heb. Mea culpa.''

Update
Linda de Mol heeft in de foto's van Arie Boomsma verdedigd. ''Deze foto's zijn prachtig en zeker niet aanstootgevend. Wij betreuren het dat Arie door zijn medewerking aan de L'Homo. in de problemen is gekomen." De gay-editie van Linda's glossy, L'Homo, ligt vanaf 22 april in de schappen.

Lees ook:
» Linda maakt homoglossy (52) reacties