Maar nu is hij weer terug waar hij eigenlijk het best tot zijn recht komt; achter een piano, in zijn eigen intrigerende wereld. De zanger, die op foto’s en tijdens live optredens speelt met de grenzen tussen de sexen, worstelt op The Crying Light iets minder met zichzelf, zijn jeugd en zijn geslacht. Voorzien van rijke orkest-arrangementen door Nico Muhly is dit album muzikaal iets rijker. Maar verwacht geen grote, bombastische nummers: de muzikale uitbreidingen zijn heel subtiel.

Onmiskenbare stem
The Crying Light is, zoals veel werk van Antony, weer prachtig en Antony's onmiskenbare stem weet je als geen ander te raken. De hartverscheurende en soms ronduit deprimerende kippenvel-momenten die ervoor zorgden dat zijn voorganger I Am A Bird Now je meteen vastpakte om nooit meer los te laten, blijven op The Crying Light helaas wel een beetje achterwege. Het nieuwe album moet vaker gespeeld worden om optimaal gewaardeerd te worden.

Cover
Op de cover van I Am A Bird Now stond een foto van Andy Warhol-ontdekking Candy Darling op haar sterfbed; op het hoesje van The Crying Light staat wederom geen foto van Antony zelf, maar een portret van Japanse Butoh-danser Kazuo Ohno uit 1977.

Antony in het wild
Samen met The Johnsons is Antony dit jaar meerdere malen te zien in de BeNeLux. Later deze maand, op 23 maart, speelt hij in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen en op 13 april speelt hij in het Paleis voor de Schone Kunsten in Brussel. Op 3 mei is hij te zien in het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven en tenslotte speelt hij op 22 juni tijdens het Holland Festival in Amsterdam.

MartijnT

Winnen!
Wil je het nieuwe album van Antony & the Johnsons winnen? Dat kan! GAY.NL mag een aantal exemplaren van The Crying Light verloten. Wil je kans maken? Mail dan naar win@gay.nl o.v.v. 'Antony'!

Vergeet niet je profielnaam en volledige adres mee te mailen! Met de winnaars wordt contact opgenomen.

Let op: GOLD-members krijgen voorrang! Nog geen GOLD-member?
Klik hier voor info!

Another World:


Lees ook:
» CD | Björk - Volta (33) reacties
» CD | CocoRosie (21) reacties
» Op naar Motel Mozaique (14) reacties