De vereniging Justin Campaign, die zich inzet voor homo-emancipatie binnen de voetbalwereld, heeft de voetbalclub opgericht. De club The Justin Fashanu All-stars staat expliciet open voor zowel hetero's als homo's.

Nottingham Forest
Fashanu speelde tussen 1978 en 1997 voor diverse club. Met zijn transfer naar Nottingham Forest werd hij de eerste gekleurde Britse voetballer die 1 miljoen pond verdiende. Zijn samenwerking met de manager van Nottingham Forest, Brian Clough, verslechterde toen Clough ontdekte dat Fashanu regelmatig gay bars bezocht.

In 1990 had Fashanu z'n coming-out tegenover de pers, wat ervoor zorgde dat veel van zijn collega's zich negatief over hem uitlieten. Fashanu werd ook recht in zijn gezicht door zijn collega's getreiterd vanwege zijn homoseksualiteit en ook het spreekkoren tijdens voetbalwedstrijden liet hun afkeur horen.

Zelfmoord
in 1998 beweerde een 17-jarige jongen dat hij na een vondje stappen was aangerand door Fashanu. De voetballer werd ondervraagd maar niet vastgehouden. Enkele weken later werd hij in een verlaten garage gevonden, waar hij zichzelf had verhangen. In zijn zelfmoordbrief benadrukte hij onschuldig te zijn. Het onderzoek omtrent de aanranding werd uiteindelijk stopgezet wegens gebrek naar bewijs.