Abnormally Attracted To Sin is Tori's tiende studio album, als je haar geflopte debuut met de band Y Kant Tori Read niet meerekent. Tijdens haar carriere heeft ze zich meerdere malen positief uitgesproken over homo-emancipatie.

Dead Fag
Ook droeg ze het nummer Merman meerdere malen op aan Matthew Shephard, de jongen die in 1998 om zijn geaardigheid dusdanig mishandeld werd dat hij aan zijn verwondingen overleed. Daarnaast schreef ze het nummer Just Another Dead Fag (later hernoemd als Taxi Ride) dat ging over haar vaste visagist, de openlijk homoseksuele Kevyn Aucoin. Laten we tenslotte vooral het nummer Riot Poof niet vergeten, waarvan de titel een letterlijke vertaling van het Nederlandse woord 'relnicht' is.

Oude, afbrokkelende concepten
Op haar nieuwe album zingt ze over zonden en hoe die door de traditionele authoriteiten gedefinieerd werden. "Zonde wordt gebruikt om mensen een schaamtegevoel aan te praten en om ze onder de duim te houden. Als je je door een religieuze structuur laat beheersen, dan heb je automatisch een andere kijk op het leven en voor welke zaken je open staat, dan wanneer je je niet door deze oude, afbrokkelende concepten laat beheersen." vertelt de singer/songwriter in een interview met Spinner.com.

Homo-huwelijk
Religie wordt vaak als argument gebruikt om dingen als het homo-huwelijk tegen te houden, aldus Amos. "Dan komen we weer terug bij intolerantie. Dat is, wat mij betreft, niet waar Amerika ooit voor stond. Het ging er niet om, om een ander te vertellen hoe ze hun leven moesten leiden. Ik vind dat je in een perfecte wereld de Democraten bij je bankrekening uit de buurt houdt en de Republikeinen uit je slaapkamer weghoudt. Het lijkt wel alsof sommige mensen het momenteel nodig vinden om aan andere mensen te dicteren hoe ze hun leven zouden moeten inrichten. Dat is wat bij betreft de grootste zonde die er is."

Voor alle fans, hieronder de tracklisting van Tori's nieuwe album én de nieuwe albumhoes (primeur in Nederland!):


 
1. Give
2. Welcome to England
3. Strong Black Vine
4. Flavor
5. Not Dying Today
6. Maybe California
7. Curtain Call
8. Fire to Your Plain
9. Police Me
10. That Guy
11. Abnormally Attracted to Sin
12. 500 Miles
13. Mary Jane
14. Starling
15. Fast Horse
16. Ophelia
17. Lady in Blue

MartijnT