Wethouder Mark Harbers is erg enthousiast over de komst van dit grote evenement met een record aantal van 32 sporten.Harbers overhandigde de organisatoren een voorzittershamer om met daadkracht de organisatie ter hand te nemen en de spelen tot een succes te maken. Oud-atlete Nelli Cooman deelde de eerste slag ermee uit.

Unaniem
De organisatie wil zo'n 6000 sporters naar Rotterdam halen. Deze zullen in verschillende wijken in de stad neerstrijken. Op het Schouwburgplein en bij de Ahoy kunnen de sporters en bezoekers bij elkaar komen voor een dosis entertainment en cultuur.

De keuze voor Rotterdam was unaniem. Rotterdam neemt het stokje over van Barcelona, waar de EuroGames twee jaar geleden plaatsvonden. PvdA-raadslid Matthijs van Muijen: Mooi dat we dit evenement naar Rotterdam halen. Dat is goed voor Rotterdam sportstad en betekent tegelijkertijd een impuls om de homo-gemeenschap uitgebreid op diverse plekken in Rotterdam te laten zien. Show your colour is het thema. Jezelf kunnen en willen zijn en respect hebben voor elkaar dat zijn kernwaarden van het evenement."

CF