De reden die Gordon geeft: "Ik steek mijn nek niet uit voor zure nichten die alleen maar lopen te zeiken." De zanger/presentator zegt teleurgesteld te zijn in de reacties op zijn initiatieven. Hij zegt jaren geleden met veel enthousiasme aan OZ tv begonnen te zijn. Hij vond dat, hoewel homo’s welliswaar goed vertegenwoordigd zijn in de media, hun belangen onvoldoende worden behartigd. Daarom wilde hij met zijn OZ in het publieke bestel.

Negativiteit
"Maar uit de zogenaamde homokringen kreeg ik niets dan negativiteit en zure opmerkingen. Menig homo wilde geen ‘aparte’ zender en het was allemaal vast weer één groot commercieel gebeuren en ze wilden al helemaal niet de zakken van Gordon vullen. De azijn- en afgunstcultuur heeft daarmee mijn plannen om zeep geholpen"   

Kredietcrisis
Maar er is nog een reden voor de ondergang van OZ tv. "Met het terugtrekken van een paar belangrijke geldschieters in verband met de kredietcrisis was het voor mij duidelijk. Met pijn in het hart laat ik het idee varen en ik hoop dat op een dag er iemand zal zijn die dit idee ter harte neemt en de kracht en energie kan opbrengen om te vechten voor de idealen zoals ik die had."

Wakker Nederland?
Ondanks dat Gordon behoorlijk boos op de gehele wereld lijkt te zijn wordt hij wel lid van Wakker Nederland. “Al vraag ik me af of we nog wel wakker zijn in dit land. Volgens mij slaapt iedereen nog en is het triest te moeten constateren dat er voor ideeën zoals ik had geen ruimte blijkt te zijn. Droom lekker verder met z’n allen!”

CF

Lees ook:
» Gordon over Dries en kaartverkoop (41) reacties
» Gordon moet 'afkicken'! (52) reacties
» Gordon meest irritant? (41) reacties
» Gordon over OZradio (21) reacties