Met de prachtige clip voor de single Why, waarin ze zichzelf omtoverde tot een ware showgirl, werd Lennox als solo-artieste meteen goed op de kaart gezet. Hits als Walking On Broken Glass en Little Bird volgden. De synthpop-achtige arrangementen van The Eurythmics zouden plaatsmaken voor een kale instrumentatie en een volwassener, puurder geluid. Er volgden nog drie solo-albums, en haar platencontract wordt nu afgesloten met een verzamelaar: The Annie Lennox Collection.

Alle hits van Lennox zijn hierop terug te vinden, waaronder het hypnotiserende Lovesong For A Vampire (oorspronkelijk van de soundtrack voor Bram Stoker’s Dracula), het AIDS-awarenessnummer Sing en haar fijne cover van No More I Love You’s. Nu we het toch over covers hebben; deze verzamelaar is aangevuld met twee nieuwe nummers; Pattern of My Life (oorspronkelijk door Keane) en Shining Light (van Ash) die Lennox niet onverdienstelijk ten gehore brengt.

Helaas is het hoogtepunt van haar meest recente album Songs of Mass Destruction, het nummer Coloured Bedspread niet op deze verzamelaar terug te vinden. Da's eigenlijk het enige minpuntje. Voor de echte liefhebber is er ook een veris verkrijgbaar met een dvd waar alle clips van Lennox op staan, inclusief de mooie videoclip Why.

MartijnT

Winnen!
Wil je het verzamelalbum van Annie Lennox winnen? Dat kan! GAY.NL mag 5 exemplaren van The Annie Lennox Collection verloten. Wil je kans maken? Mail dan naar win@gay.nl o.v.v. 'Annie' en geef antwoord op de volgende vraag:

Wat was de naam van de IJslandse band waarvan Annie in het nummer Mamma coverde?

Vergeet niet je profielnaam en volledige adres mee te mailen! Met de winnaars wordt contact opgenomen.

Let op: GOLD-members krijgen voorrang! Nog geen GOLD-member?
Klik hier voor info!

Een live optreden van Why:


MT