De drie instellingen zouden docenten trainen om hen beter in staat te stellen in de klas gevoelige onderwerpen als racisme en homoseksualiteit te bespreken.

Moeizaam
Volgens COC-directeur Tania Barkhuis verliep de samenwerking tussen de partijen echter 'heel moeizaam'. Volgens Moustapha Baba, partner van adviesbureau Mexit, gaat het bij homoseksualiteit om 'een heel lastig' onderwerp. Mexit wilde homoseksualiteit veel breder benaderen, bijvoorbeeld via religie of cultuur. "Dat is een andere insteek dan het COC heeft." Op dit moment werkt het COC dan ook niet meer samen met Mexit.

Nooit concreet
Volgens Barkhuis wilde de Anne Frankstichting dat er altijd iemand van het COC bij zou zijn om het onderwerp homoseksualiteit te behandelen. "Het is onder andere daarop gestrand," vertelde Barkhuis tijdens een vergadering van de gemeenteraad.

Volgens de Anne Frankstichting vielen er niet echt knopen door te hakken met het COC. "Dat kwam niet echt van de grond, het werd nooit concreet," zegt een woordvoerder.

Flop
Toen werd de Anne Frankstichting individueel gevraagd om iets te doen. Maar de stichting wilde dat niet beperken tot homoseksualiteit. Er werd gebruikgemaakt van het lespakket Antisemitisme; oude en nieuwe vooroordelen. Maar de scholen waren niet erg happig. Van de drie geplande workshops ging er maar één daadwerkelijk door.

CF