Roze Zaterdag vindt plaats in combinatie met de derde editie van The Hague Festivals dat van 12 tot en met 29 juni Den Haag op z'n kop zet. Roze Zaterdag is de afsluiter van de Roze Week, die bestemd is voor verdieping en debat, met de nadruk op acceptatie van de roze gemeenschap.


Naast spetterende optredens van Alberti en Joling in het Lange Voorhout, misschien wel één van de mooiste plekken van de Haagse binnenstad, is er op Roze Zaterdag een uitgebreid entertainment programma met dj's, acts en nog veel meer. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor inhoudelijke zaken; in fraai ingerichte paviljoens zullen de resultaten van de Roze Week worden gepresenteerd, waarin ook verschillende thema's die eerder tijdens de Roze Week zijn besproken terugkomen, zoals homoseksualiteit in onderwijsprogramma's, de positie van oudere homoseksuelen die in een verzorgings- of verpleegtehuis, de verschillende opvattingen over homoseksualiteit binnen de multiculturele samenleving en homoseksualiteit op de werkvloer, en is er aandacht voor homoseksualiteit in de internationale politiek.

Update
Ook Ellen ten Damme (featuring Blondie) en Stereo (winnaar van het RTL 5 programma Rock Nation) zijn toegevoegd aan de line-up.

De sfeerbepalende hoofddoelgroep van Roze Zaterdag is 'roze' getint, maar de opzet kent een open karakter waardoor een uitgebreide bezoekersgroep wordt aangesproken en het evenement zal bezoeken. Op www.rozezaterdag.com staan de achtergronden van Roze Zaterdag en zijn de komende tijd updates over het evenement te vinden. De Roze Zaterdag maakt deel uit van The Hague Festivals, een reeks van grootschalige evenementen tussen 12 en 28 juni zoals onder meer Festival Classique, Parkpop, Veteranendag en de ShoppingNight.

Pink Petitie
Veertig jaar na de gewelddadig neergeslagen rellen in New York 40 jaar, besteedt Den Haag meer ooit aandacht aan Stonewall Inn en de strijd voor gelijke rechten die nog lang niet is afgerond. Met de dertigste editie van Roze Zaterdag krijgt die strijd, in plaats van met een demonstratieve parade, tijdens een krachtige debat- en congresweek een stevige impuls. Op Roze Zaterdag krijgen vervolgens alle belangrijke aandachtsgebieden een nadrukkelijke rol binnen het evenement. Hiertoe worden onder meer thematische paviljoens geplaatst. Kortom de boodschap van Roze Zaterdag zit in de gehele evenementopzet versleuteld.

Vele landelijke partijen zijn enthousiast over deze vernieuwde aanpak en bouwen mee aan een Roze Zaterdag die met smaak en op alerte wijze het oorspronkelijke doel van Roze Zaterdag op het netvlies van een ieder brengt. In samenwerking met de Gay Classic Car club wordt een opvallende tour door Den Haag georganiseerd waarbij bij diverse ambassades een Pink PeTiTie wordt uitgereikt waarin homosexualiteit en het Internationaal Strafrecht centraal staat.