Ramadan: “Er wordt gemeld dat ik onaanvaardbare dingen heb gezegd tegenover moslims, tijdens besloten bijeenkomsten, met name over homo's en vrouwen. Daarbij wordt opgemerkt dat ik met dubbel tong zou spreken.” Ramadan stelt dat zijn tegenstanders daarbij wijzen maar citaten op vijf cassettebanden uit zijn omvangrijke repertoire van meer dan 15 jaar. Ook wordt gesteld dat enkele van die banden inmiddels niet meer te koop zijn en daaruit zou men concluderen dat Ramadan iets te verbergen heeft.

        

Frère Tariq
Ramadan: “Laten we starten vanaf het prille begin: alle beschuldigingen en de citaten zijn afkomstig uit een en hetzelfde boek, Frère Tariq, geschreven door Caroline Fourest.” Volgens Ramadan was dit boek in Frankrijk een mislukking en werd het nadat het vertaald was in het Engels overal belachelijk gemaakt.

Ramadan vindt het vermoeiend dat hij nu door homo's en politieke partijen wordt aangevallen via dit boek. "Daarbij controleren ze de feiten niet en missen de essentie van wat ik heb gezegd."

Geloof
De hoogleraar daagt iedereen uit er verborgen boodschappen uit te halen.
Ramadan stelt in zijn persverklaring dat de islam homoseksualiteit verbiedt, net als het jodendom en het christendom. Toch zou hij de afgelopen 25 jaar altijd hebben benadrukt dat we homoseksuelen niet moeten veroordelen zelfs als we het niet eens zijn met hun gedrag.”

Controverse
Ramadan voorspelt dat de controverse slechts enkele dagen zal duren. Hij is er zeker van dat hij uiteindelijk zal zegevieren. “Ik ben blij te horen dat zowel de Gemeente Rotterdam als de Erasmus Universiteit de feiten willen controleren door zelf naar de tapes te luisteren. Het zal snel blijken dat ik altijd consistent en duidelijk in mijn verklaringen ben geweest.”

Lees ook:
» Hoogleraar Ramadan ontmaskerd (146) reacties