Zo'n 17% van deze therapeuten beweert dat ze minstens één homo of lesbo succesvol hebben genezen. Bewijs hebben ze hier echter niet voor. En 4% van deze zorgverleners wil proberen hun patient te genezen van hun homoseksualiteit, wanneer deze hierom vraagt.

Pervers
Sommigen van deze therapeuten zouden dit doen omwille van godsdienst en beschrijft homoseksualiteit als pervers en gevaarlijk. Er zijn ook therapeuten ondervraagd die denken dat hun patienten gediscrimineerd worden en niet gelukkig zijn als homo of lesbienne.

                       

Schade
Michael King, één van de onderzoekers, verklaart dat er geen enkel bewijs is dat homoseksualiteit te genezen valt. Dit proberen te doen, geeft dikwijls veel meer emotionele schade dan de seksuele geaardheid zelf kan geven. Zoveel therapeuten die homoseksualiteit willen genezen, is eigenlijk verontrustend. Het zou beter zijn dat therapeuten er toe bijdragen dat homo’s en lesbiennes leren hun seksuele geaardheid te aanvaarden als iets waar op zich niets verkeerd mee is, vindt King.

In plaats van bij te dragen aan het oplossen van de vooroordelen tegenover holebi’s, maken deze therapeuten en psychiaters het enkel maar moeilijker en maken ze de vooroordelen groter, aldus King.