De Marokkaanse Marcouch heeft in een voorgesprek aangegeven zijn opvallende oproep aan het adres van de ChristenUnie-leider en minister van Jeugd en Gezin te gaan doen. De politicus gaat verder, want hij zou graag zien dat Rouvoet zelfs het startschot voor de Pride-week geeft rond de Amsterdamse Sloterplas, bij het stadsdeel met veel Marokkaanse inwoners.

Marcouch over prostitutie, cruisen en tolerantie
De Homokumshow van MVS bestaat 15 jaar en viert dat met een drie uur durende live uitzending bij de Amsterdamse stadszender Salto (Stads FM). Daarin doet Marcouch zijn oproep niet zomaar.

Hij constateert een hele reeks ontwikkelingen in stadsdeel Slotervaart waar hij een positieve invloed op probeert te hebben: van cruisende homo's met overlast tot zichzelf prostituerende Marokkaanse jongens. Richting Pride-organisatieburo ProGay en het stadsbestuur heeft hij signalen afgegeven dat stadsdeel Slotervaart een belangrijke rol wil spelen in de jaarlijkse Gay Pride-week.Op speciale wijkavonden in het stadsdeel van Marcouch is van gedachten gewisseld met ouders. Ondanks de tegenstellingen en emoties is een meerderheid van mening dat homoseksualiteit niet mag worden afgekeurd.

Situatie in Slotervaart, imams
Wat opvalt is de betrokkenheid van de imams in het stadsdeel Slotervaart. Als oud voorzitter van de Unie van Marokkaanse moskeeen heeft de stadsdeelvoorzitter nog steeds goede contacten in deze kring.

Marcouch zou graag zien dat Amsterdam net als Parijs of Brussel een straatbeeld krijgt waarin ook homojongeren van Noord Afrikaanse afkomst zichzelf kunnen zijn in het uitgaanscircuit.

Marokkaanse jongensprostitutie
De constatering dat regelmatig ook Marokkaanse jongens uit vooral Amsterdam West zich 'aanbieden' op chatboxen is volgens Marcouch zorgwekkend. In zijn tijd bij de Amsterdamse politie had de politicus ook al te maken met jongensprostitutie - toen met name rond het Centraal Station in de hoofdstad. Er wordt momenteel gekeken hoe kan worden opgetreden tegen aanbieders en hun gebruikers.

Cruisen in Oeverlanden
Trots is Marcouch op zijn 'roze achtertuin', natuurgebied De Oeverlanden. Het wordt in de uitzending het voorbeeld van het tolerante Slotervaart genoemd.

Cruisen is wat anders dan seks bedrijven in het zicht van de openbare weg. Helaas bereiken hem nog te vaak klachten van passanten. Cruisers worden gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid in dit landschap. 'Weet je grenzen dan kunnen we dit gebied met de Schotse Hooglanders in ere houden.'

Najib Amhali als rolmodel
Hetero-rolmodellen van Marokkaanse afkomst als zanger Ali B., acteur Mimoun Oaiissa of cabaretier Najib Amhali kunnen naast politici een positieve bijdrage leveren aan de discussie. Juist de invloed van hetero's en homo's samen kunnen volgens hem de weg vrijmaken voor een meer verdraagzame samenleving juist in het stadsdeel Slotervaart.

Uitzending
De uitzending van het interview vindt plaats tijdens de jubilerende Homokumshow. Maandag 30 maart van 19.00 tot 22.00 uur via Salto Stads FM. De uitzending is wereldwijd te beluisteren via de live stream op www.mvs.nl (directe link: http://www.salto.nl/streamplayer/radio/live_stads.asp).

Het gesprek zal ook dinsdag op MVS TV worden uitgezonden op Salto A1.

MT

[ Bron: MVS ]