Een bezoeker van restaurant Tante Koosje vertelde het meteen aan De Telegraaf: "Paul heeft natuurlijk een vrij harde stem, maar ook Stephan, die veel zachter praat, was woord voor woord te verstaan. Stephan verweet Paul dat hij nooit ergens tijd voor heeft, zelfs niet voor zijn familie en twee geadopteerde kinderen. Stephan vond bovendien dat Paul zich aan zijn afspraken moest houden. Maar dat zag Paul duidelijk anders. Hij riep dat hij gefrustreerd was omdat niemand ooit rekening houdt met zijn drukke schema."

Echtelijke ruzie
De ooggetuige voelde zich zelfs bijna genoodzaakt om in te grijpen bij het bekvechtende stelletje. "Het was een typisch echtelijke ruzie. De situatie was pijnlijk. Zoiets doe je toch niet in een restaurant? Helemaal als je een BN’er bent van Pauls kaliber."

Irish Coffee
Op zijn eigen Hyves-pagina geeft Paul in een reactie zijn eigen definitie van een ruzie: "Ruzie is slaande deuren of irish coffee's in elkaars gezicht gooien of je vork tussen de ogen prikken van je partner."

Het management van Paul de Leeuw gaat niet in op de details: "Het was in elk geval niet afgelopen zondagavond in een restaurant in Oud-Zuid."