De vier aspirant-homo's moesten vandaag aan Van Der Velden bewijzen waarom zij juist de beste homoseksuele tegenspeler zouden zijn.

Lucas Sanders

Onder andere ex-Idol Neil Hendriks (je weet wel, van die overijverige broers die ook allemaal meededen en die drammerige vader die hun 'coach' was) is in de running voor de rol van Lucas Sanders, de homoseksuele zoon die het resultaat is van een wilde nacht van Stefano met zijn ex-stiefmoeder Janine.

Mannelijke homo
Neil vertelde aan De Telegraaf: "In GTST spelen is echt één van mijn dromen. Sterker nog: ik heb de afgelopen week al een paar keer liggen dromen dat ik al scenes aan het opnemen was op de set. Marly stelde me vandaag gerust en pakte af en toe m’n arm vast. Mocht ik in de serie belanden, dan ga ik geen vrouwelijke homo spelen. Dat is mij wel beloofd door het castingbureau."

Wel zoenen
Ook Neils vader Ben, die we meerdere malen bij Idols voorbij zagen stormen als zijn zoon het niet goed deed, vindt het geen probleem als Neil gekozen wordt om de homorol te spelen. Neil blijkt zelfs al een beetje 'fieldresearch' te hebben gedaan, volgens de ietwat onwetende vader: "Neil is goed bevriend met Mari van de Ven en komt wel vaker in gaykroegen. Hij vindt het geen probleem om met jongens te zoenen, ook al is hij dan zelf gewoon hetero."

De uitslag volgt dit weekend. Eind mei beginnen de opnames met 'Lucas'.