Nederland wordt dit jaar voor de vijftigste keer vertegenwoordigd tijdens het Eurovisie Songfestival. Om dit heugelijke feit te vieren organiseert “Eurovision in Concert” een kennismakingstour in Den Haag en een concert in Amsterdam Marcanti. Volgens één van de organisatoren, Edwin Groeneveld, is alles begonnen met het idee om  4 á  5 landen uit te nodigen voor een concert. Groeneveld: "Al snel stond het aantal delegaties dat wilde komen op 11 en nu al op 24! Dit is ongekend en voor zover ik weet niet eerder voorgekomen. De promotion tour die we organiseren in Den Haag is nu al zo succesvol dat de voortgang van eenzelfde initiatief in London in gevaar is gekomen omdat de meeste delegaties de voorkeur geven aan Den Haag"’.

De belangstelling voor het event is groot. Naast de vele Nederlandse fans die op 18 april worden verwacht hebben zich ook al groepen fans gemeld vanuit Zweden, Duitsland en Spanje. Ook vanuit de buitenlandse media is veel belangstelling. Ondertussen hebben zich al 8 filmploegen gemeld waaronder de BBC. Vanuit Genève beraadt European Broadcasting Union (EBU) zich op dit moment om deze 'generale repetitie' voor heel Europa te verslaan.

Den Haag zal in de middag van 18 april optreden als gastheer en wethouder Frits Huffnagel (Citymarketing en Internationale Zaken) zal alle delegaties officieel welkom heten in het theater aan het Spui. Volgens wethouder Huffnagel, zelf een hartstochtelijk fan van het Eurovisie Songfestival, past het evenement binnen de profilering van Den Haag als Internationale stad van Vrede en Recht. Huffnagel: "Net als mondiale sportevenementen heeft het Eurovisie Songfestival een verbroederend en vreedzaam karakter en brengt het mensen en naties dichter bij elkaar. Wij dragen als stad daar graag ons steentje aan bij en zullen de delegaties een warm welkom bieden". Na de persconferentie zullen de delegaties door wethouder Huffnagel en De Toppers worden rondgeleid door de binnenstad van Den Haag per open bus en zullen zij in vogelvlucht kennismaken met Nederland tijdens een bezoek aan Madurodam. Tot slot zullen de delegaties hun winnende inzending ten gehore brengen tijdens een concert in Amsterdam Marcanti.   

De Toppers die met hun nummer Shine zullen uitkomen voor Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival zijn maar wat graag van de partij op 18 april in Den Haag. Al vier jaar brengen ze tijdens de Toppersconcerten een medley met oude en nieuwe songfestivalkrakers. De Toppers: "Ons Songfestivalavontuur is een mijlpaal en we zijn enorm trots dat we Nederland mogen vertegenwoordigen op het grootste muziekevenement van de wereld. We gaan van de trip naar Moskou een enorm extravagant en over de top showspektakel maken. 18 april is voor ons een hele speciale dag. We zijn de organisatie en de gemeente Den Haag dankbaar voor het wat zich laat aanzien een prachtig en spetterend programma! Op deze dag zullen wij ook voor de eerste keer onze ‘tegenstanders’ ontmoeten. We hebben er nu al ontzettend veel zin in om ze rond te leiden door Den Haag".

Met het nummer Shine denken de Toppers eindelijk weer eens door te kunnen dringen tot de finale. De boodschap van het nummer Shine is dat je met een positieve instelling en uitstraling samen veel kan oplossen. Wees een bron van liefde, steun, en letterlijke verlichting in perioden van zorg en wanhoop. Als we gezamenlijk de problemen in de wereld met open vizier en op positieve wijze benaderen kunnen we met zijn allen veel bereiken en oplossen. Let your light Shine!

Lees ook:
» Gordon over Dries en kaartverkoop (41) reacties
» Meer Songfestival perikelen (77) reacties
» Foto's Nationaal Songfestival (44) reacties
» 'Regel goed Songfestivalnummer' (51) reacties
» Voorproefje Songfestival (15) reacties
» Moskou homovriendelijk? (17) reacties
» ESF|De Toppers naar Songfestival (108) reacties
» ESF | Jury terug bij Songfestival (11) reacties
» ESF 08 | Rusland wint (265) reacties