Volgens het college draagt Tariq Ramadan (foto) "een consistente visie uit en vervult zijn opdracht voor de gemeente naar behoren". De Gay Krant zelf laat weten nog steeds twijfels te hebben over Ramadan.

 

Homofoob?
In een artikel in de Gay Krant van maart jl. werd Tariq Ramadan verweten homofobe en vrouwonvriendelijke uitspraken te doen. Het college zegde daarop bij monde van GroenLinks-wethouder Rik Grashoff van Participatie en Cultuur de gemeenteraad toe de geluidsopnames waaraan de Gay Krant refereert te zullen beluisteren, vertalen en analyseren.
 
Analyse
Na deze analyse en de tekstvergelijking met het artikel, constateert het college onder meer dat de citaten onjuist en onvolledig zijn en uit hun context zijn gehaald door de Gay Krant. Het college constateert verder dat de visie van de heer Ramadan in essentie altijd dezelfde is geweest ongeacht de mensen tot wie hij zich richtte. 'In de visie van Ramadan staat wederzijds respect centraal', stelt wethouder Grashoff van Participatie en Cultuur.

De uitkomsten van dit onderzoek staan in een brief die het college vandaag aan de gemeenteraad heeft gestuurd. De Rotterdamse gemeenteraad debatteert morgenavond over deze affaire.