Dit jaar maakt deze opper-travestiet helemaal haar come-back met een eigen reality-wedstrijd genaamd RuPaul's Drag Race, en met het nieuwe album Champion. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten hangt het album niet van goedkopigheid aan elkaar. Sterker nog, het is een ideale plaat om op te zetten voordat je de stad in gaat. Door nummers als Jealous Of My Boogie en Devil Made Me Do It krijg je vanzelf zin in een avondje dansen. De campy album-opener Main Event zou een goede inzending voor het Eurovisie Songfestival zijn en Never Go Home Again is een dramatisch nummer over jongens die niet worden geaccepteerd door hun thuisfront.

Aan alle ‘dames’ die RuPaul als hun grote voorbeeld zien is ook gedacht. Zo gaat het nummer Tranny Chaser over het type mannen dat achter travestieten aanzit, en is LadyBoy een hommage aan de ‘girls with something extra’. RuPaul is duidelijk geen geweldige zangeres, dus er is op het album veelvuldig gebruik gemaakt van auto-tune. Ach ja, dat soort trucage past eigenlijk wel bij dit genre.

Aan een opvolger van haar mega-hit Supermodel (You Better Work) is ook gedacht: op het nummer Cover Girl worden alle ‘dames’ aangemoedigd om de bass in hun walk te stoppen. Met andere woorden: lopen alsof je iedereen omver loopt. Ook de herkenningsmelodie van haar fantastische realityshow RuPaul’s Drag Race staat, in een verlengde versie, op het album. Het album eindigt met een duet met drag-collega Lady Bunny, oprichtster van het Wigstock Festival in Amerika.

Het album ligt helaas nog niet in de Nederlandse platenwinkels maar is wel op iTunes te koop.

MartijnT


Lees ook:
» TV | RuPaul's Drag Race (30) reacties
» UIThoek | MirrorBall 2 (14) reacties
» Video | Mirrorball + Rupaul (13) reacties
» UIThoek | Mirrorball! (4) reacties