In Bagdad zijn zelfs posters met namen opgehangen, vergezeld van doodsbedreigingen, zoals "We zullen jullie straffen, viezeriken". Er zijn ook posters verspreid waarop gesproken wordt dat deze 'puppies', Irakese slang voor homo's, te grazen genomen gaan worden. Het is niet helemaal duidelijk van wie de posters afkomstig zijn, hoewel ze ondertekend zijn door de 'Brigades van de Rechtvaardigen' - er is ook een gewapende groepering die zo heet. De personen die met naam en toenaam op de lijst vermeld staan, zijn volgens inwoners van het arme sjiitische stadsdeel Sadr City ondergedoken.

Homoseksualiteit is in Irak niet bij wet verboden, maar geestelijk leiders hebben het wel zwaar veroordeeld. In de meeste overige landen in het Midden-Oosten is homoseksualiteit overigens wel bij wet verboden.

Eerder deze maand werden drie lijken van mannen gevonden, met op twee van de lijken een briefje met 'Viezerik' erop geschreven. Van de mannen werd aangenomen dat ze homo zijn. De lijken waren met kogels doorzeefd. Daarnaast zijn er twee andere lijken van twee jongens van 16 en 18 jaar in een lege garage aangetroffen. Ook van deze jongens werd aangenomen dat ze homoseksueel zijn. Tenslotte zijn twee andere homo's op straat gedumpt met gebroken armen en benen.