Bijna 1200 bezoekers stemden massaal op Oekraïne. Spanje eindigde als tweede en Malta als derde. Niet eerder traden in de aanloop naar het Songfestival zo veel deelnemende landen op. De Toppers waren niet in de gelegenheid deel te nemen.


Het songfestivalconcert van initiatiefnemer Edwin Groeneveld wordt integraal uitgezonden op OUTTV. De gaylifestylzender viert dit weekend zijn éénjarige bestaan. Naast de registratie die 9 mei wordt uitgezonden, brengt OUTTV ook impressies en backstage interviews met de deelnemers.

Vanaf 25 april besteedt OUTTV als enige omroep dagelijks aandacht aan het event. In ‘I love Eurovision’ bespreekt Pascal Maassen hoge noten en lelijke jurken. Maassen won in december de 'Omroeper van het jaar verkiezing'. Ook kunnen kijkers een favoriete Songfestival-song aanvragen, via eurovision@out.tv.

OUTTV is de gaylifestyle televisiezender in Nederland en België. De zender brengt een mix van nationale en internationale programma’s, series, films, documentaires en talkshows. OUTTV is in Nederland en België te ontvangen via digitale televisie.

Lees ook:
» ESF | Delegaties in Den Haag (21) reacties