In een interview met het ANP werden er een aantal vragen aan de wetenschapper voorgelegd. Zo werd hem gevraagd of hij ooit twijfelde aan de uitkomst van het onderzoek dat naar zijn uitspraken werd gedaan. "Nee. Vanuit de gemeente en de Erasmus Universiteit is altijd vertrouwen in mij geweest. De uitspraken in het artikel van de Gay Krant zijn voor 80 procent oud. Ik heb principes, spreek niet met een dubbele tong en volg altijd dezelfde rechte lijn".Media
Tariq Ramadan is niet bitter over alle (negatieve) media-aandacht die hij de afgelopen tijd heeft ontvangen. Hij koestert ook geen wrok voor de media die hem in een kwaad daglicht hebben gesteld. "Het is niet gemakkelijk om in deze tijden journalist te zijn, maar u moet wel alle feiten controleren. Ik heb bovendien kritiek op politieke partijen die angst zaaien om stemmen te winnen. Maar ik ben daar niet bang voor, ik ben hier om oplossingen aan te dragen" zei hij tegen het ANP.

Kritiek
Kritiek op zijn werk zal er, volgens hem altijd blijven. Zo hoort hij vaak dat hij te weinig concrete resultaten boekt. Iets waar hij het duidelijk niet mee eens is. Volgens Ramadan heeft hij bijvoorbeeld een succesvolle campagne tegen gedwongen huwelijken opgezet die nu ook op Europees niveau navolging heeft gekregen.

Bruggen bouwen
Hij gaat dan ook nog lang niet stoppen met zijn werk in Rotterdam, als het aan hem ligt. "Ik wil bruggen bouwen. Moslims moeten niet alleen vragen beantwoorden, maar zelf ook vragen stellen aan andere burgers. Wat weet jij van de Islam? Die boodschap wil ik verder uitdragen."

Lees ook:
» Ramadan vals beschuldigd? (23) reacties
» Tariq Ramadan onschuldig? (44) reacties
» Hoogleraar Ramadan ontmaskerd (146) reacties