The Associated Press publiceerde de verklaring van het ministerie: "Bepaalde media nemen een standpunt in het voordeel van dit oneervolle gedrag en dat is ronduit provocerend voor het land. Alles wat onze morele of religieuze waarden tegenspreekt zal in de kiem gesmoord worden."  Een anonieme medewerker van het ministerie legde uit dat er gerefereerd werd naar het feit dat Marokkaanse kranten "tolerant worden richting homoseksualiteit".

Barkachi
Ondanks deze waarschuwing kwam de krant Behind the Mask toch weer met een artikel over de homorechtenorganisatie Kifkif, die een conferentie hadden gepland op 15 april. Het is onduidelijk of de conferentie ook daadwerkelijk door is gegaan. Ook activist Samir Barkachi kwam weer aan het woord. "Wij willen Paragraaf 489 van de Marokkaanse strafwet geschrapt hebben. Deze maakt homoseksuele seks tot een misdaad. De wet heeft niets van doen met wat mensen in hun slaapkamer doen."

Barkach en zijn organisatie hebben het zwaar te verduren in Marokko. Nu is de Kifkif website namelijk gehackt. "De startpagina is vervangen door Koranteksten en een foto van een groep opgehangen mensen."

CF