Rick & Steve is een grappige parodie op stereotype leven van homo’s en lesbo’s. De serie draait om drie gaykoppels die in de fictieve gaygetto West Lahunga Beach wonen. Centraal staan Rick en Steve. Hoewel ze het gelukkigste koppel ter wereld zijn, hebben ze temaken met typische relatieproblemen. Ook het lesbokoppel Chuck en Evan, die worstelen met een leeftijdsverschil van 31 jaar, en Dana en Kirsten kennen deze problemen maar al te goed.

De serie kenmerkt zich door hilarische situaties en vlijmscherpe humor. Zo wil Steve een triootje om de relatie met Rick te redden en besluiten lipsticklesbo Kirsten en butch Dana een kind te nemen. In hun zoektocht naar een geschikte zaaddonor gaan ze over lijken.

De serie wordt onder andere uitgezonden in Amerika, Engeland, Argentinië en Australië. In Amerika, waar de serie sinds 2007 wordt uitgezonden, is het tweede seizoen gestart. Geestelijk vader van Rick and Steve is film en televisiemaker Allan Brocka. Brocka regisseerde andere de bekende gay films Boy Culture en Eating Out. De Playmobile poppetjes in Rick & Steve worden doormiddel van stop motion techniek tot leven gewekt.

Rick & Steve, The Happiest Gay Couple in All the World is vanaf donderdag 23 april wekelijks om 20.20 uur te zien op OUTTV.