Burgermeester Cohen trouwt de stellen op een officiële trouwboot, die meevaart met de Amsterdam Gay Pride. Met een half miljoen getuigen langs de kant wordt het een van de drukste bruiloften ooit. Van de stellen moet één de Nederlandse nationaliteit hebben, de andere de Amerikaanse. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.i-do-iamsterdam.nl.

“We hopen dat met deze huwelijken de openstelling van het burgerlijk huwelijk in Amerika een stap dichterbij komt”, zegt ProGay-voorzitter Frank van Dalen, organisator van de Amsterdam Gay Pride. “Amerikaanse politici worden nu geconfronteerd met homoseksuele staatsburgers die nu getrouwd zijn en dus dezelfde rechten zouden moeten hebben als heteroparen. De huidige situatie leidt nog te vaak tot problemen met erfenissen, pensioenen en verzekeringen. Door homo’s en lesbiennes dezelfde trouwrechten te geven zoals in Nederland, worden deze problemen opgelost.”

De Amsterdam Gay Pride begint op 26 juli en duurt tot en met 2 augustus. Tijdens de Amsterdam Gay Pride gaan feest en emancipatie hand in hand. Vanuit de gedachte dat wat zichtbaar is je niet kunt negeren, worden tijdens de Amsterdam Gay Pride zaken zichtbaar gemaakt die de rest van het jaar vaak onzichtbaar blijven. Gedurende de week worden er verschillende inhoudelijke, sportieve en feestelijke activiteiten georganiseerd. De botenparade wordt gehouden op zaterdag 1 augustus. Vorig jaar zagen een half miljoen toeschouwers een recordaantal van 80 boten voorbij komen. Meer informatie is te vinden op weareproud.nl.