RefoAnders schreef dit in een brief die naar alle fracties in de Tweede Kamer is gestuurd. De organisatie, bedoeld voor gelovige homo's, reageert hierin op een brief van minister Plasterk waarin stond dat geen enkele school een docent mag weigeren vanwege een homoseksuele relatie.

Gevoelig
"Het bevorderen van de bespreekbaarheid van homogevoelens is in orthodox christelijke kringen een uiterst gevoelige bezigheid. Ideologische voortvarendheid kan dit proces laten ontsporen'', schrijft RefoAnders. Dat laatste dreigt door het optreden van Plasterk te gebeuren. ,,Plasterk vindt immers dat scholen een praktiserende homoseksuele leraar ook op godsdienstvrijheid berustende grondslagen niet meer mogen weigeren. Een mening die rechtstreeks conflicteert met de grondslag van deze scholen en deze scholen aantast in hun eigen identiteit."

De minister zou acceptatie op natuurlijke wijze moeten laten groeien, vindt RefoAnders. "Hij bestuurt vanuit een ideologie in plaats vanuit zorgvuldige feeling met de specifieke problematiek."