Het album Songs For My Mother werd gemaakt ter ere van zijn in 1998 aan borstkanker overleden moeder. In twee dagen tijd werd het album met een live orkest opgenomen. Keating koos voor zijn vijfde studio album nummers waarvan hij zich kon herinneren dat zijn moeder er vaak naar luisterde.

Candy Looper
Zo neemt hij bijvoorbeeld Cyndi Lauper's Time After Time onder handen: "Mijn moeder hield ontzettend van Cyndi Lauper, of Candy Looper, zoals ik haar noemde. Ze werd bij ons thuis erg veel gedraaid. M'n moeder danste graag en door dit soort nummers ging ze altijd bewegen. Ik kan me nog goed de 21ste verjaardag van mijn broer Gary herinneren. Mijn moeder had een groene jurk aan en ze was zó uitbundig aan het dansen dat ze plat op haar kont viel!"

Hoopvolle instelling
Wie verwacht dat er alleen maar héle oude nummers op het album staan heeft het mis: ook I Believe I Can Fly, een hit van R. Kelly uit 1996 is op Songs For My Mother te vinden. "I Believe I Can Fly is één van de favoriete nummers van mijn moeder. Ze was zo'n vrouw die geloofde dat alles mogelijk was, en dat heeft ze tot het einde van haar leven volgehouden. Sommige dingen zijn kennelijk helaas toch niet mogelijk, maar vaak geloofde ze dat ze alles kon doen wat ze maar wilde. Ik zou zeker niet zijn waar ik nu ben, zonder die hoopvolle instelling."

Zelf geschreven
Het laatste nummer op het album, This Is Your Song, niet te verwarren met de Elton John klassieker, werd ongeveer een maand na het overlijden van z'n moeder door Keating zelf geschreven. "Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om het ooit op te nemen, maar ben uiteindelijk toch overgehaald. Het viel absoluut niet mee om in woorden samen te vatten wat voor soort vrouw m'n moeder was. Bovenal hield ze van haar kinderen en ze wilde niets liever dan haar familie gezond, sterk en blij zien opgroeien. Dat is volgens mij uiteindelijk het enige dat ouders echt willen."

Na de dood van zijn moeder richtte Keating de Marie Keating Foundation op, die samen met Cancer Research UK geld ophaalt voor onderzoek naar kanker.

Winnen!
Wil je jouw moeder aanstaande zondag verrassen met het album Songs For My Mother? Gay.nl mag een aantal luxe versies van het album verloten! Aangezien Moederdag alweer bijna voor de deur staat moet je er héél snel bij zijn. De winnaars worden donderdagochtend al gekozen, zodat Songs For My Mother vrijdag of uiterlijk zaterdag op de deurmat valt - nét op tijd voor Moederdag (je mag hem natuurlijk ook stiekem zelf houden!).

Mail naar win@gay.nl o.v.v. 'Moederdag' en vergeet niet je profielnaam een volledige adres mee te sturen!
De winnaars hebben inmiddels bericht gekregen.

Let op: GOLD-members krijgen voorrang! Nog geen GOLD-member? Klik hier voor info!