Volgens goede vriendin Shireen Strooker geeft Ramses niet op. "Zoals Ramses al zo vaak in tijden van tegenslag heeft laten, gaat hij door. Hij klaagt nergens over. Over zijn ziekte zegt hij: 'Ik vind het interessant, want dit is nieuw voor me'."

Niet treurig
Strooker is al jaren bevriend met de zanger en ontfermt zich nu over haar goede vriend. Aan De Telegraaf vertelde ze hoe het ervoor staat met Shaffy. "Dit moet geen treurig verhaal worden, want zo staat Ramses niet in het leven. Na zijn eerste bestraling zaten we in een taxi. Terug naar het Sarphatihuis waar Ramses woont. De  taxichauffeuse zette de radio aan. Het eerste wat we hoorden was: Laat me, laat me, laat me mijn eigen gang maar gaan... We hebben heel hard meegezongen."

Volgens sommigen lijdt Shaffy ook al jaren aan het syndroom van Korsakov (het resultaat van jarenlang alcoholgebruik) maar zijn artsen hebben die diagnose nooit gesteld. Shaffy heeft onder andere relaties met Joop Admiraal gehad, met wie hij tot aan Joop's dood in 2006 een goede vriendschap onderhield.