Nu Barosso, voorzitter van de Europese commissie, zelfs de economische crisis met inzichten uit religieuze hoek wil oplossen is Sophie in 't Veld weer in de pen geklommen. ‘Volgens Barroso spelen godsdiensten een sleutelrol in het zoeken naar duurzame oplossingen voor de uitdagingen waar Europa en de wereld voor staan. Je zou denken dat hij wel met iets beters zou kunnen komen dan een Europees Ethisch Reveil als oplossing voor de kredietcrisis." aldus In ’t Veld.


Zij ziet hier een direct verband met de benoeming van Mauro tot voorzitter van het Europees parlement. ‘Mauro ziet de verdediging van het Christendom als zijn missie. Op zijn site toont hij zich verontwaardigd over kritiek op het Vaticaan, en homoseksuele relaties vat hij op als een aanval op het Christendom. Hij heeft natuurlijk recht op zijn mening, en de Europese Christen Democraten hebben het volste recht hem voor te dragen voor een functie. Maar als D66′er wil ik dat de Europese Unie de komende vijf jaar een sprong vooruit gaat maken op het terrein van de grondrechten.’

“D66 wil dat de EU een vuist gaat maken tegen discriminatie, intolerantie en racistisch en homofoob geweld. D66 wil een Europese Unie waar alle burgers gelijk zijn, ongeacht hun geloof of levensovertuiging. Maar met Barroso en Mauro aan het hoofd van de twee belangrijkste Europese instellingen krijgen we vijf jaar stilstand of achteruitgang wat betreft grondrechten." aldus Sophie.

Lees ook:
» In 't Veld: "Sleep paus voor rechter". (83) reacties
» D66 en VVD eisen homobescherming (4) reacties
» Homofobie arbeidsmarkt strafbaar (19) reacties
» Protest sluit organisatie (Upd.) (11) reacties
» Discriminatie Europees verboden? (51) reacties
» Polen gemaand: 'blijf op koers' (23) reacties
» In 't Veld met mes bedreigd (54) reacties