Hoogtepunten van de show waren knallers als Carry Me In Your Arms van Kejsi Tola (Albanië), Always van AySel & Arash (Azerbeidzjan) en natuurlijk het swingende This Is Our Night van de Griekse Sakis Rouvas, die al eerder aan het songfestival meedeed.


Laag geïndigd
Maar er waren ook rustigere nummers, zoals het Is It True? van Yohanna (IJsland, werd dit jaar tweede) en het werkelijk prachtige What If We van Chiara (Malta), waarvan niemand begrijpt waarom ze zo laag geëindigd is. Dat geldt voor wel meer landen overigens, maar vooral ook voor Oekraïne, die met Be My Valentine! (Anti-crisis Girl) van Svetlana Loboda dit jaar weer een sterke inzending hadden. Tijdens de finale haalde Oekraïne een teleurstellende 12e plaats.

De gedoodverfde winnaar Alexander Rybak werd direct na zijn overwinning wel hartelijk door de Oekraïnse zangeres (en haar halfnaakte dansers) gefeliciteerd.

Geen schijn van kans
De Nederlandse inzending, Shine van De Toppers, bleek geen schijn van kans te hebben. Zij wisten zich niet te kwalificeren voor de finale. Vandaag werd bekend dat zij de 17e (!) plaats haalden in de tweede halve finale. Alleen Albanië (tien punten) en Denemarken (1 punt) stemden op de inzending van Gordon, René Froger en Jeroen van de Boom. De Toppers lieten donderdag alleen Letland en Slowakije achter zich.


Lees ook:
» ESF | Nederland niet door naar finale (178) reacties
» ESF | De eerste halve finale zit erop! (56) reacties
» ESF | Nobele Gordon in Moskou (56) reacties
» De week van het Eurovisie Songfestival begint! (13) reacties
» Gaan Toppers door naar finale? (103) reacties
» Songfestival dubbelalbum nieuwe Goldgift! (1) reacties
» Oekraïne favoriet voor Songfestival (29) reacties