Sean Penn zet Milk zeer overtuigend neer, maar ook bijrollen van James Franco (Spider-Man) en Emile Hirsch (Into The Wild) mogen er zijn. Het gebruik van oude archiefbeelden zetten het verhaal van deze homorechten-activist extra goed neer, zonder dat de film vervalt in documentaire-achtige cliché’s.

Twinkie defense
In de film Milk is veel aandacht voor de loopbaan van Harvey Milk, zijn politieke strijd en ook zijn privéleven. Het enige minpuntje is dat er in de film weinig aandacht is voor nasleep van de aanslag op zijn leven door Supervisor Dan White. Tijdens het proces voerden de advocaten van White een verdediging die door de pers al snel 'The Twinkie Defense' werd genoemd. White zou, mede doordat hij recentelijk veel meer junk food en snoep (zoals Twinkie-cakejes) was gaan eten, verminderd toerekeningsvatbaar zijn en dat zou tot de moord op Milk en burgemeester Moscone geleid kunnen hebben.

Proposition 6
Alleen jammer om je te realiseren dat veel van de dingen waar Milk voor en tegen vocht, heden ten dage nog steeds aan de orde zijn. Wordt in de film Milk veel gesproken over Proposition 6 -waardoor homoseksuelen geen banen zouden kunnen krijgen in bijvoorbeeld het onderwijs in Californië-, nu, dertig jaar later, is Californië in rep en roer over Proposition 8; een wet om het homohuwelijk in Californië te verbieden. De wet haalde het helaas, en dat laat zien dat homo-activisme op de Milk-manier nog lang niet overbodig is.

MartijnT


Goldgift
Milk is vanaf 22 mei overal te koop op dvd en Blue-ray. Maar iedereen die nú Goldmember wordt voor een jaar ontvangt de Milk-dvd thuis. Let op: zolang de voorraad strekt, op=op, weg=weg! Dus wees er snel bij! Een Goldmembership kost € 59,95 (omgerekend nog geen 5 euro per maand). Prima te doen dus!

Wat maakt een Goldmembership ook alweer zo leuk?
  • Altijd al willen weten wie er drie keer per dag op je profiel kijkt maar je nooit aan durft te spreken? Bekijk de laatste 24 bezoekers van je profiel!
  • Weet je even niet meer welke Mariah Carey songtekst jouw diepste gevoelens momenteel het beste weergeeft? Als Goldmember kun je eindeloos variëren met kleuren, lettertypes en –groottes en zelfs met html! Bovendien mag je véél meer foto's plaatsen (50 ipv 15)!
  • Word je om de dag aangesproken door dezelfde persoon die benieuwd is of je vandaag wél met hem wil daten? Gebruik de 'Negeer' knop voor een beetje rust in je leven!
  • Goldmembers maken regelmatig kans op extraatjes! Gastenlijst plekken voor feestjes, CD's (onlangs verlootten we nog albums van Roosbeef, Annie Lennox en en The Bird & The Bee!) en andere hebbedingetjes (het immens populaire Lady GaGa pokerspel!)
  • Vind je iemand heel gezellig maar ben je er nog niet helemaal klaar voor om een vriendenverzoekje te sturen? Voeg hem/haar dan toe aan je favorieten! En als het wederzijds is (de ander heeft jou ook als favoriet aangeklikt), dan kun je dat zien. Goldmembers mogen een onbeperkt aantal favorieten kiezen, Lightmembers maximaal 3.
  • Ben je even helemaal de draad kwijt en wil je weten met die je recentelijk berichten hebt uitgewisseld? Je laatste berichten staan op een overzichtelijke pagina gegroepeerd.
  • Heb jij ook geen zin om constant de webcamjongens onder je vriendenlijst te zien of wil je Gay.nl gewoon op kantoor of op een gezamenlijke computer aan kunnen hebben, dan kun je als Goldmember de expliciete pornobanners uitschakelen.
En nog veel meer! Voor nog geen 5 euro per maand heb je al een verguld profiel én de gratis Milk-dvd! En als je daar totaal geen behoefte aan hebt, dan kun je ook kiezen voor het tijdelijke aanbod van € 15,- korting op een Goldmembership voor een jaar. Klik hier om je voor een jaar aan te melden!

Lees ook:
» Milk: Als je maar met meer bent (30) reacties
» Penn wint Oscar voor Milk (36) reacties
» 'Milk' krijgt award (27) reacties
» Geen Harvey Milk-dag (12) reacties
» Homoshowbizzland 19 | Carmen (20) reacties
» Eigen dag voor Harvey Milk (12) reacties
» Penn en Damon in Milk-film (16) reacties
» Supermanmaker doet Milk-film (22) reacties