In de afgelopen tien jaar werd dat helaas wat minder; Tori was net moeder geworden en zoals dat gaat met verse moeders werd ze een stuk softer. Dat was ook aan haar werk te zien. Met haar vorige album, American Doll Posse, herstelde ze zich aardig, op haar nieuwe album Abormally Attracted to Sin (vernoemd naar een zin uit de musical Guys & Dolls) slaat ze weer de goede weg in.

Toen er nog gewoon singles werden gedrukt propte Tori die altijd vol met b-kantjes, tegenwoordig zet ze die nummers gewoon op het album, wat de cohesie van het album helaas niet ten goede komt. Verborgen tussen de overvloed aan nummers zit een prachtig album van 10-12 nummers met mooie meeslepende nummers die Tori op haar puurst laten klinken (Ophelia, Maybe California) en de electronische fase die Tori eind jaren ’90 beleefde wordt ook weer aangehaald. Vooral die electronisch klinkende nummers, zoals Flavor, Lady in Blue en het titelnummer staan als een huis.

Helaas is het album dus gelardeerd met nummers die in de jaren '90 waarschijnlijk nooit het album gehaald zouden hebben: de wat meer commerciële Adult Contemporary nummers waar Tori zich de laatste jaren helaas steeds vaker 'schuldig' aan maakt (500 Miles, Fast Horse, Police Me). Dat is enigszins jammer, maar Abnormally Attracted to Sin wordt er gelukkig niet helemaal door verziekt.


De deluxe versie van het album bevat een bonus dvd met daarop zgn. 'visualettes': filmpjes die de nummers op het album ondersteunen. Dat zijn niet zozeer echte videoclips maar vooral beelden van Amos die in slow-motion in verschillende jurken en met diverse pruiken op rondloopt met een verloren, glazige blik in haar ogen. Dat moet een hele opgave zijn geweest, want normaal gesproken heeft ze een vrij opvallende oogopslag.

Tori speelt op donderdag 17 september in de Heineken Music Hall. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

MartijnT

Winnen!
Ben jij ook zo abnormaal aangetrokken tot zonden? Gay.nl mag vijf exemplaren van het Tori Amos album Abnormally Attracted to Sin verloten! Mail naar win@gay.nl o.v.v. 'Sin' en vergeet niet je profielnaam en volledige adres mee te sturen!

Let op: GOLD-members krijgen voorrang! Nog geen GOLD-member?
Klik hier voor info!


Lees ook:
» Tori Amos over homohuwelijk (56) reacties
» CD | Tori Amos (14) reacties
» Luisteren naar Tori Amos! (25) reacties
» DVD: Tori Amos - Fade To Red (35) reacties