Advocate Gloria Allred en haar clienten (twee lesbische stellen) wilden op deze manier Proposition 8 ongedaan krijgen of in elk geval een poging wagen.

Schending
De strijd begon 5 jaar geleden toen Allred en haar clienten de eersten in deze staat waren die aangaven dat ze de ongeldigheidsverklaring van hun huwelijk zouden aanvechten. Ze zagen dit als een schending van hun recht om te mogen trouwen.


Ongeldig
Het huwelijk van de twee vrouwen werd ongeldig verklaard maar na een juridische strijd van 4 jaar wonnen de twee dames en werd hun huwelijk dus officieel. Toen Proposition 8 echter werd geaccepteerd besloot Allred meteen om weer voor haar clienten en nog een ander lesbisch stel dat graag wilde trouwen (maar dit dus niet mocht) te strijden.

Inmiddels is duidelijk geworden dat zij de zaak niet hebben gewonnen. De Supreme Court in Californië heeft besloten om Proposition 8 te behouden. Het enige goede nieuws is dat de 18.000 homohuwelijken, die gesloten zijn toen het in Californië nog legaal was, nog steeds erkend worden.

Lees ook:
» Brown: Prop 8 onaanvaardbaar (20) reacties
» Prop 8 teruggedraaid? (39) reacties
» Herkansing Prop 8! (10) reacties