Allereerst: nee, we wonen niet ‘na tien jaar ploeteren eindelijk in Zuid’. Maar al bijna vijftien jaar en ook niet bepaald na veel geploeter. Het was meer een kwestie van op het juiste moment de juiste keuzes maken met nu en dan een flinke portie geluk. Af en toe een grote bek op zetten wil ook nog wel eens helpen, maar ‘m dicht houden als het spannend wordt ook.

Ten tweede: onze buurman is niet 1m60, maar 1m70. Nog niet zo groot voor een Nederlandse man natuurlijk, maar het dwergeffect is er wel af. In een internetcolumn moet je nu een dan een beetje overdrijven, anders klikt iedereen door naar het laatste nieuws rond Lady GaGa of Jolanda van Cabeau van Carsbergen of zoiets.

En dat was het dan. De rest is een parafrase van het proces-verbaal. Want zo zijn we dan ook wel weer. ‘Aangifte doen loont’, aldus de zoveelste leugen van de Amsterdamse Politie, maar ik heb me op het bureau prima vermaakt en kreeg na afloop een keurig geprint papiertje waaruit ik mijn stukje van vorige week destilleerde. Zo makkelijk is dat nou: internetcolumnistje spelen. Iedereen kan het.

Eén reageerder wil ik persoonlijk bedanken. Zijn naam is ‘dank’ en zijn reactie luidt als volgt: ‘Jezus, Norbert. Wat ben je toch een lul. Beginnen de gevolgen van aids nu toch aan je binnenste te knagen, jij misselijkmakend excuus voor een mens. Ik kots op jou en die vieze buttmug van je, kankerlijer.’

Jongen, je hebt helemaal gelijk.

Norbert Splint
Lees ook:
» Norbert | Amateurs (130) reacties