De opmaat naar Roze Zaterdag begint op zaterdag 13 juni met een debat over biseksualiteit en transgenders. Emancipatie en acceptatie van de homogemeenschap is onderwerp van gesprek in de gezondheidszorg, onder ouderen, in de wijk en in het onderwijs.  Kortom, de Roze Week duikt de diepte in met tien stevige debatten en gesprekken. Nationale en internationale vooraanstaande voorvechters van mensenrechten gelijk aan homorechten leveren hun bijdrage aan deze week.  Roze Zaterdag sluit de Roze Week af met een grootse manifestatie waarbij de sleutelwoorden  smaakvol, uitbundig en een positieve boodschap zijn.

Acts
Roze Zaterdag biedt een live-programma van formaat dat zich beweegt binnen uiteenlopende muziekgenres. Van vrolijke meezingers naar alternatieve pop. Van extravert naar ingetogen. Van DJ's naar theatrale acts. Kom naar het Lange Voorhout, de Lange Vijverberg en het Plein en beleef de optredens van onder meer Björn Again, New Cool Collective, Willeke Alberti, The Hot Stewards, Ellen ten Damme, Gerard Joling, Dutch Diva's en Stereo.

Straight Forward
Op het Straight Forward Area maken dj's stilstaan tot een onmogelijke opgave. Roze Zaterdag biedt naast tal van optredens ook een Pink Market, informatiepaviljoens, een bezinningsbijeenkomst en een hoogwaardig aanbod van food & drinks. Ook literatuur, poëzie, cabaret en zelfs een circus heeft op zaterdag 20 juni een plaats in de Haagse binnenstad. Om 23.00 uur eindigt het openlucht gebeuren en verplaatst Roze Zaterdag zich naar de vele feesten die in Den Haag zullen losbarsten.
   
Meer weten?
Alle actuele informatie over Roze Zaterdag en de activiteiten in de week daaraan voorafgaand, staan op www.rozezaterdag.com. De ontwikkelingen rond Roze Zaterdag zijn ook te volgen via twitter (@rozezaterdag).

Roze Zaterdag Den Haag maakt deel uit van The Hague Festivals, een reeks van grootschalige evenementen tussen 12 en 28 juni zoals onder meer Festival Classique, Parkpop, Veteranendag en de ShoppingNight.