De volgende films zijn te zien tijdens de Gay & Lesbian Summer Tour:

I CAN’T THINK STRAIGHT
Regie: Shamim Sharif, GB
Terwijl in het Midden-Oosten een traditionele bruiloft wordt voorbereid door haar ouders, ontmoet de Palestijnse Tala in Londen de jonge Indiase Leyla. De twee tegenpolen worden al snel verliefd op elkaar en in het geheim ontstaat een gepassioneerde relatie. Tala voelt echter de druk van haar cultuur en familie en besluit terug te keren naar het Midden-Oosten. Leyla is gebroken maar vindt wel de moed haar familie te vertellen wie ze werkelijk is. Tala krijgt het steeds benauwder nu haar trouwdag dichterbij komt...

THE WORLD UNSEEN
Regie: Shamim Sharif, GB
Miriam, een huisvrouw van Indiase afkomst, woont op het platteland met haar man en kinderen. Als ze luncht in het Location Café in Kaapstad, ontmoet ze de vrijgevochten en stoere Amina. Zij runt samen met haar gekleurde partner Jacob dit café en ze maakt grote indruk op Miriam. Voorzichtig ontstaat vriendschap tussen de twee vrouwen, die in (onmogelijke) liefde uitmondt. Wanneer Amina de schoonzus van Miriam voor de politie verbergt, worden hun levens overhoop gehaald door de racistische politiek van Zuid-Afrika.

THE BABY FORMULA
Regie: Alison Reid, VS
Athena en Lilith zijn al tijden samen en willen graag kinderen met elkaar. Maar dan wel zonder tussenkomst van een man. Ze willen absoluut geen mannelijke donor. Ze horen van een medisch wetenschappelijk experiment, waarin men er inmiddels al in geslaagd is stamcellen te muteren naar sperma. Athena en Lilith besluiten deel te nemen als proefkonijnen en raken zwanger van elkaar!   
The Baby Formula is een fantastische, vrolijke quasi-documentaire over het wel en wee van twee zwangere vriendinnen. En de reactie van hun familie en omgeving op het feit dat er geen vader in  het spel is ...

ANDER
Regie: Roberto Castón, Spanje
Als de afgelegen wonende Baskische boer Ander zijn been breekt, is hij gedwongen de losse werkkracht Jose in te huren, een gastarbeider uit Peru.
Jose brengt reuring in het idyllische, doodse dorp, maar ook wekt hij ongekende gevoelens op bij boer Ander. Behoedzaam komen de gefrustreerde boer en de jonge, naïef ogende Peruaan tot elkaar. En al wat tot dusver onmogelijk leek, wordt plots simpel en bereikbaar.
Wonderbaarlijke film, door critici geroemd als het Europese antwoord op Brokeback Mountain.


BREAKFAST WITH SCOT
Regie: Laurie Lynd, Canada
Eric en zijn vriend Sam zijn al 4 jaar samen. Op zijn 36ste heeft Eric zijn professionele hockeycarrière achtergelaten voor een succesvolle baan als presentator van een sportprogramma. Als zijn partner Sam aankondigt dat ze tijdelijk de voogdij voor zijn 12-jarige neefje Scot op zich moeten nemen, valt Erics wereld in duigen. Scots moeder is overleden en zijn vader, Sams broer, is niet te traceren. Eric heeft nooit kinderen gewild, en Scot blijkt nogal een bijzonder jongetje. Met zijn geheel eigen kledingkeuze en een voorliefde voor de kleur roze, veren, boa’s en musicals, is Scot het tegenovergestelde van de zich als macho-hetero gedragende Eric. Geschrokken over Scots gedrag besluit Eric dat Scot een meer acceptable hobby nodig heeft, hockey...

THE CURIOSITY OF CHANCE
Regie: Russell P. Marleau, VS
Het zijn de jaren 80. Chance gaat naar een nieuwe middelbare school. Hij is nogal excentriek en openlijk gay, wat hem zijn nieuwe leven al snel moeilijk maakt. Onmiddelijk wordt hij het doelwit van de populaire Brad, die alles op alles zet om hem te pesten. Als hij voor de schoolkrant gaat werken, raakt hij bevreind met Twyla en Hank, ook twee outcasts. Met hun hulp en advies probeert Chance van het gepest van Brad af te komen en Levi, zijn bloedmooie buurjongen, voor zich te winnen.
The Curiosity of Chance brengt je terug naar de eighties met een geweldige poppy 80s soundtrack!

COWBOYS & ANGELS
Regie: David Gleeson, Ierland/ Duitsland
De 20-jarige Shane heeft het gevoel dat hij alles mist. Hij is ongelukkig, voelt zich gevangen in zijn saaie ambtenaren-bestaan en zou het liefst een kunstopleiding doen. Als hij na een lange zoektocht naar een appartement bij Vincent intrekt, begint zijn leven er anders uit te zien. Vincent, wild, homo en modestudent, is in alles Shanes tegenpool.
Shane wordt meer en meer geconfronteerd met zijn diepe wens zijn baan op te geven en aan de kunstacademie te gaan studeren. Als Shane Vincents vriendin Gemma ontmoet, wordt hij halsoverkop verliefd. Hij besluit hij zijn leven radicaal om te gooien en krijgt de kans in één klap veel geld te verdienen bij een drugsdeal in Ierland. De manier om zijn baan eraan te geven...

CHUECATOWN [BOYS TOWN]
Regie: Juan Flahn, Spanje
SpanjeChueca, het Soho van Madrid, is erg in trek bij jonge rijke homostellen en de gelikte makelaar Vincent maakt daar graag gebruik van. Hij heeft echter een nogal bizarre werkwijze. Als het hem niet lukt alleenstaande bejaarde bewoners tot verkoop van hun huis over te halen, brengt hij ze koelbloedig om en doet het voorkomen alsof ze zelfmoord gepleegd hebben. Victor richt de apartementen snel opnieuw in en verkoopt ze voor veel geld. Victors laatste slachtoffer is de buurvrouw van Ray en Leo die haar appartement erven. Als Ray en Leo niet meteen aan Victor willen verkopen, probeert Vincent Ray te verleiden...
 
LATTER DAYS
C. Jay Cox, VS
De losbandige, knappe Christian leidt een onbezorgd bestaan van seks, drugs en rock-’n-roll. Tot Aaron naast hem komt wonen, een jonge zeer gelovige mormoon die zijn dagen vult met studeren en het bekeren van ongelovigen tot zijn kerk. Christian gaat met zijn vrienden de weddenschap aan dat hij Aaron kan verleiden...
Alles wijst erop dat Christian zijn weddenschap gaat winnen. Aaron vindt Christian leuk en ziet hem als een vriend bij wie hij enigszins kan ontsnappen aan zijn benauwende geloof. De seksuele aantrekking is er zeker, maar durft Aaron op Christians avances in te gaan?

THE FLUFFER
Richard Glatzer, Wash Westmoreland, USA
Twintiger Sean is naar Hollywood getrokken om bij de film te gaan werken. In Hollywood zitten ze echter niet op deze aardige maar nogal naïeve jongen te wachten. Hij doodt de tijd met het bekijken van filmklassiekers uit de videotheek. Op een dag blijkt in een videodoos niet Citizen Kane te zitten maar Citizen Cum, een hardcore pornofilm met Johnny Rebel. Sean valt als een blok voor het imposante lijf van Rebel. De volgende dag solliciteert hij bij de productiemaatschappij van Rebel en wordt aangenomen als cameraman.
Maar al snel blijkt zijn werkelijke talent elders te liggen. Hij wordt de fluffer van zijn idool Johnny Rebel: tussen de scènes door moet hij ervoor zorgen dat het belangrijkste instrument van Rebel opgericht blijft. Zal het Sean lukken hem voor een relatie te winnen?

Voor meer informatie over waar en wanneer welke film draait: zie www.homescreen.nl/gay