Meer dan ooit staat homo-emancipatie de laatste tijd in de belangstelling. Veel mensen zullen de stelling 'Homorechten zijn mensenrechten' positief beamen. En toch blijkt dit in de praktijk anno 2009 nog steeds niet zo vanzelfsprekend te zijn. Den Haag als Internationale Stad van Vrede & Recht staat hier graag bij stil. De Roze Week, voorafgaand aan Roze Zaterdag, duikt de diepte in met een tiental krachtige debatten, congressen en bijeenkomsten. Roze Zaterdag sluit de Roze Week af met een grootse manifestatie met een uitbundige, smaakvolle en een positieve boodschap. Het evenement ontvouwt zich op het schilderachtige Lange Voorhout, de Lange Vijverberg en het Plein met optredens van onder meer Björn Again, New Cool Collective, Willeke Alberti, Ellen ten Damme, Gerard Joling en Stereo. Roze Zaterdag biedt naast tal van optredens ook een informatiemarkt, collectieve presentaties van belangenorganisaties, een bezinningsbijeenkomst en een ludiek gay circus.

Straight Forward area - Jongeren meetingpoint
Zorg dat je erbij bent! Ontmoet leeftijdsgenoten, ga uit je dak bij de DJ's of kom lekker chillen op het Straight Forward Area op 't Lange Voorhout! 's Avonds is er een vette party speciaal voor jongeren. Op het Straight Forward Area kun je meer info over het feest bemachtigen. Roze Zaterdag vormt het startschot van Straight Forward. En Straight Forward is vanaf nu de paraplu waaronder heterojongeren organisaties en homojongeren organisaties samenwerken in allianties. Denk aan party's, voorlichtingen of acties op scholen. De alliantie voor dit Roze Zaterdag evenement wordt gevormd door Expreszo Den Haag en ACKU Cultuurburo, dat zich tot doel stelt de Haagse studenten te binden aan Den Haag door het aanbieden van cultuur. Na deze dag wordt de alliantie landelijk en krijgt verdere invulling door het Homojongeren Platform en Expreszo. Dus dan kunnen er ook Straight Forward evenementen worden georganiseerd door het hele land! Laat je inspireren door deze spetterende dag. Deze primeur op Roze Zaterdag wordt verder ondersteund door het Homojongeren Platform, Expreszo en is mogelijk gemaakt door .open up .

Dj Promiss
Dj Promiss alias Marieke de Boef heeft een indrukwekkende staat van dienst met optredens in toonaangevende clubs in Israël, Spanje, Griekenland en Egypte en op grote dance events zoals Impuls Outdoor, Extrema en Lovefields. Ook werkte ze voor HedKandi en Ministry of Sound. Haar meest recente televisieoptreden was omstreden: ze probeerde verschillende zoentechnieken uit met BNN-presentatrice Nicolette Kluijver in het programma 'Spuiten en Slikken'. Haar stijl is een mix van groove, latinhouse, electro en funkytechno en verscheen al op verscheidene cd's. Promiss organiseert ook party's: GirlPlanet en Gorgeous.

Dj Fancy
In juni is het veertig jaar geleden dat New Yorkse agenten het gaycafé Stonewall Inn binnenvielen. Een keerpunt in de geschiedenis van de homobeweging, want op deze gedenkwaardige dag besloten de bezoekers na jarenlang getreiter en geweld door de politie terug te vechten. Dit wordt nu jaarlijks gevierd tijdens Roze Zaterdag. Dj Fancy draait voor de gelegenheid op Roze Zaterdag de hits die toen in Stonewall Inn, veertig jaar geleden populair waren. Op Fancy's cv staan het TMT festival in Leiden, Pro-AV en de Legalize streetrave. Deze dj heeft zijn mix van herkenbare en funky tracks met trance en een zwoele saus al jaren gedraaid in het ondergrondse circuit.

Dj Eye
Dj Eye alias Ingrid Sterrenburg (36) is al sinds 1996 dj bij de Utrechtse PANN party's. PANN is het leukste heterovriendelijke homofeest van Nederland dat iedere derde zaterdag van de maand in Tivoli te Utrecht wordt gehouden. (Op 27 juni 2009 vindt in de binnenstad van Utrecht het grootste PANN-Feest ooit plaats: het GigaPANN-Feest.) Dance is de specialiteit van dj Eye. "Mijn eerste keer in Tivoli was een grote adrenalinekick. Mijn volgende hoogtepunt? Roze Zaterdag!"
   
Dj Dennis
Dj Dennis alias Dennis van den Brul (29) is al drie jaar een vaste PANN-dj. Dj Dennis hitst zijn publiek op verschillende sounds en stijlen, van dance tot 90's en van alternatief tot hits uit de Homo 100. DJ Dennis: "Mijn persoonlijke kippenvelmoment was tijdens PANN on Tour Den Haag in het Paard. Ik heb nog nooit zoveel mensen het YMCA-dansje zien doen!"

Dj Carla da Costa
Club en techno vormen de favoriete stijlen van de van afkomst Portugese dj Carla da Costa. Door haar Latijnse bloed is haar muziekkeuze ritmisch sterk met latin beats, drums en tribals. Da Costa wil een verhaal vertellen met haar keuzes. Ze heeft al in verschillende clubs in Duitsland, Portugal en zelfs Brazilië gestaan. Haar kracht? Eén worden met het publiek. Haar uitdaging? Iedereen losmaken met haar muziek!

Meer weten?
Op www.rozezaterdag.com staan de achtergronden van Roze Zaterdag en is het totale programma te vinden. De ambities zijn groot! De ontwikkelingen rond Roze Zaterdag zijn ook te volgen via twitter. Volg de berichten van @rozezaterdag en je wordt continu op de hoogte gehouden. Ook is er een speciale hyves actief. Meld je aan bij http://rozestaddenhaag.hyves.nl.
Lees ook:
» The Hague Festivals: Feel free to celebrate! (1) reacties
» Uitgebreide congresweek leidt Roze Zaterdag in (4) reacties
» Roze daklozenkrant flop? (29) reacties
» Frits | Roze zaterdag Den Haag (6) reacties
» Joling en Alberti op Roze Zaterdag! (21) reacties