The Bachelor roept met teksten als Who will penetrate the tightening muscle op het nummer Who Will überhaupt flinke associaties op. Het album is het eerste deel van een tweedelig project, genaamd Battle. Het bestaat uit dit album, The Bachelor, over een duistere tijd in Patrick z’n leven. Het tweede gedeelte van het project wordt naar verwachting volgend jaar uitgebracht en zal The Conqueror gaan heten. Het project is gefinancierd door een groep fans die aandelen in het album (zgn. ‘bandstocks’) kon aanschaffen en zo recht kregen op een gratis download van het album en een deel van de opbrengsten. Zonder meer een interessant business model.

The Bachelor staat, zoals we van Patrick gewend zijn, vol met goed gecomponeerde muziek die onder je huid kruipt en je niet meer loslaat. Er wordt weer veelvuldig op de viool gespeeld, en Patrick heeft voor het eerst samengewerkt met een mannenkoor dat vooral op het nummer Count Of Casualty (best wel een meesterwerkje) een welkome toevoeging is. Ook actrice Tilda Swinton levert een aantal gesproken bijdragen waarin ze Patrick’s verslagen personage moed inspreekt. Hoogtepunten zijn het vrolijke Hard Times en het intense Oblivion.


Damaris is op het eerste gezicht een beetje een raar modern talking-achtig nummer, maar herstelt zich na een paar luisterbeurten nog aardig. Al met al een groots en meeslepend album.

Patrick speelt op 28 september in Paradiso in Amsterdam.

MartijnT

Winnen!
Meer weten over Patrick z'n vrijgezellenbestaan? Gay.nl mag vijf exemplaren van het Patrick Wolf album The Bachelor verloten! Mail naar win@gay.nl o.v.v. 'Wolf' en vergeet niet je profielnaam en volledige adres mee te sturen!

Let op: GOLD-members krijgen voorrang! Nog geen GOLD-member?
Klik hier voor info!