Terwijl ik nog aan het nagenieten was van het feit dat het allemaal kan in de wereld, dat het weer een stapje vooruit is voor de mensen die zich niet per sé willen (of kunnen) conformeren aan de aan hen door de maatschappij opgelegde man-vrouw verdeling, lag een homo al weer dwars.

Beatie (de man die een kind kreeg) had nog vrouwelijke geslachtsorganen en was dus geen man, aldus de reageerder. Vervolgend knalden daar nog 227 andere mensen overheen die het wel of niet eens waren met deze stelling. In plaats van te genieten voor mensen die niemand kwaad doen, zichzelf willen zijn en gelukkig willen zijn, vonden de homo’s op deze site het fijner ze in een hoekje te duwen, te zeggen dat deze mensen niet zijn wie zij zelf voelen te zijn, en dat ze raar, vreemd en onnatuurlijk zijn.

Onnatuurlijk. Bah, het doet me denken aan de tijd dat homoseksualiteit nog illegaal was in Nederland. Het doet me denken aan een paar jaar terug toen in Iran homo’s werden opgehangen. Het doet me denken aan argumenten van religieuze fundamentalisten. Het doet me denken aan al het leed en discriminatie waar homo’s zelf mee te kampen hebben of hebben gehad.

En om dat dan te horen uit monden van mensen die zelf ook niet binnen het man-vrouw plaatje passen van de Abrahamische tradities op deze wereld. Zelfs een groep die er vaak niet bij mag horen in de wereld, maakt binnen eigen gelederen nog onderscheid. Ik heb het al eerder opgemerkt, ik heb er al eerder over geschreven, en het blijft me evenveel verbazen als dat het me doet walgen.

Meer woorden heb ik er niet voor. Ga je schamen. Ga je diep zitten schamen.
Lees ook:
» Man weer bevallen (229) reacties
» Zwangere man weer zwanger (75) reacties
» Man is bevallen! (58) reacties
» Man is zwanger (235) reacties