Volgens de onderzoekers kan dit zowel incidenteel als stelselmatig gebeuren en hangt dit o.a. af of ze met veel vrouwen of mannen werken.

Zorgwekkend
Paul Overdijk van Company Pride is niet verbaasd. `Het bevestigt een trend waar wij het bestaan wel van wisten dat homo´s op de werkvloer nog erg veel te maken hebben met negatieve reacties en opmerkingen. Een derde van alle homo´s en lesbo´s blijft op hun werk om die reden in de kast zitten. Ik vind dat zorgwekkende cijfers.`

Op vrijdag 19 juni organiseert Company Pride om die reden ook een congres met dit onderwerp.

Ongelijke behandeling
Bij de Commissie Gelijke Behandeling komen weinig officiële klachten binnen, wel zegt de commissie vaak signalen te krijgen over ongelijke behandeling van homoseksuelen.

Hoogtepunten uit het onderzoek: Veel bedrijven denken dat het niet nodig is om beleid te voeren tegen homodiscriminatie op de werkvloer want volgens hen is dat niet nodig bij dit bedrijf. Daarnaast wordt van de getreiterden zelf verwacht dat ze zullen praten met hun leidinggevenden, mochten er problemen zijn. Dit doen ze helaas niet. Verder valt het op dat het treiteren van homo's en lesbo's populairder is in de zogenaamde mannensectoren (bijvoorbeeld transport en communicatie-bedrijven.)

De commissie geeft als aanbeveling onder meer een diversiteitsbeleid gericht op verschillende doelgroepen, waaronder homoseksuele mannen en vrouwen. Ook zouden bedrijven hun anti-discriminatiebeleid moeten herzien.

Het onderzoek kun je hier vinden.
Lees ook:
» Werknemers uit de kast! (33) reacties