Piet Versluis overviel banken, maakte zich schuldig aan fraude en ontsnapte maar liefst zes keer uit de gevangenis. Ondanks dat bouwde hij toch een succesvol scheepvaartbedrijf (VeKa) op. En nu heeft hij ook nog eens een boek uitgebracht.Crimineel

De Werkendammer werd in 1983 gearresteerd voor oplichting en zes bankovervallen. Hij kreeg vier jaar cel en moest daarvan tweederde daadwerkelijk uitzitten. "Daar heb ik elf jaar over gedaan," zegt hij lachend tegen het AD. Maar liefst zes keer ontsnapte Versluis uit de gevangenis. Destijds leverde dat smeuïge berichtgeving op van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Vanwege zijn hulpmiddel kreeg de crimineel de bijnaam ‘Piet Paperclip’. "Toen ik vast zat, heb ik anderhalf jaar lang een homo in bescherming genomen," benadrukt ‘de Paperclip’. "Hem werd het leven zuur gemaakt. Ik heb voor hem gevochten en werd er zelfs voor overgeplaatst. Ik heb dus helemaal niets tegen de ménsen die homo zijn. Ik heb vier kappers: allemaal homoseksueel."

Expreszo
Zijn woede ontstond toen hij las dat het blad Expreszo op scholen te verkrijgen was. "Dat hoort daar niet thuis," vond de crimineel. Hij schreef boze brieven naar landelijke kranten die nooit werden geplaatst, omdat ze te kwetsend waren. Hij vindt zijn kappers namelijk aardig, maar hun geaardheid moeten ze voor zichzelf houden.

Als Versluis het over homo's heeft dan praat hij in termen als 'Sodom en Gomorra', 'ziekelijk', 'vuiligheid', 'tegen de natuur' etcetera.

Op vrijdag 3 juli verschijnt zijn nu al omstreden boek Hol-anders-land.