Het hotel is te vinden in Schöneberg, het homohart van de stad, en is de opvolger dan het Axel Hotel Barcelona dat in 2003 haar deuren opende, en het Axel Hotel Buenos Aires dat sinds 2007 bestaat. De hotelketen onderscheidt zich vooral door de spectaculaire aimbiance en het feit dat gasten het gevoel krijgen dat ze op een unieke, respectvolle locatie verblijven waar niemand elkaar veroordeelt. Een ruimte waar iedereen welkom is, gerespecteerd en gewaardeerd wordt, onafhankelijk van hun seksuele voorkeur. Een hotel met een hetero-vriendelijke filosofie, een concept dat perfect bij Berlijn, een moderne en progressieve metropool, een paradijs van diversiteit.Het Axel Hotel Berlin heeft 86 designer guest rooms, waar gasten van maximaal comfort kunnen genieten: een king size bed, plasma tv, iPod On Stage speakerset, kluis, roomservice, een Wi-Fi verbinding… Zes van deze kamers zijn suites, tien zijn junior suites en ze zijn allemaal geplaats in de cylindrische zones die zo typerend zijn voor het gebouw.De meest onderscheidende ruimtes in hotel zijn Axel Wellness (een open air spa met jacuzzi en een waanzinnig uitzicht op de stad, sauna, Turks bad, sportschool, ontspanningsruimte en massage cubicles op de zesde verdieping), Axel Business Center (een ruimte met PC’s en een internetverbinding) en Axel Meetings (vergaderruimte).In het hotel tref je ook een knus internationaal ‘creative cuisine’ restaurant aan, Kitchen by Axel, een inclusief een terras in de tuin en een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Urban Bar by Axel, met een spectaculair uitzicht op Lietzenburgerstrasse en de sfeervolle centrale lamp met een steeds veranderend spel van licht en weerspiegelingen, is het meeting point voor de trendy Berlijnse scene. Deze bar is, zowel overdag als ‘s avonds, de ideale plek om een kopje koffie of een drankje te nuttigen. Op de bovenste verdieping van het hotel vind je Sky Bar by Axel, een intieme open air lounge-bar waar je ‘s zomers kunt genieten van een cocktail terwijl je geniet van het spectaculaire uitzicht over de stad.

Met deze drie ruimtes heeft Berlijn er een aantrekkelijke, gastronomische en entertaining locatie met een eigen uniek karakter erbij.

Neem eens een kijkje op www.axelhotels.com en ontdek een nieuw hotelconcept waar design en gemoedelijkheid elkaar ontmoeten, waar liberale en en cosmopolitische atmosferen samenkomen en waar de gast de hoofdrol speelt.

Tip: Pride Weekend CSD van 26-/6/2009 tot en met 28/06/2009, zie hiervoor de speciale pakketten