Roze Zaterdag Den Haag is een initiatief van COC Haaglanden en werd georganiseerd in nauwe samenwerking met Pronk & Van Oosterhout/PROOOST. In totaal bezochten royaal 60.000 bezoekers dit evenement dat voor het eerst in 30 jaar in Den Haag werd georganiseerd. Vanaf 13.00 tot 23.00 uur kleurde de stad roze met diverse optredens van onder meer Bjorn Again, New Cool Collective, Ellen ten Damme en Gerard Joling.

Daarnaast was er veel belangstelling voor de Pink Market, de informatiepaviljoens, DJ's en de Pink Petition Tour met 50 klassieke auto's langs ambassades van landen waar homoseksualiteit nog verre van geaccepteerd is. Frits
Huffnagel, wethouder van de gemeente Den Haag spreekt van een groot succes dat naar meer smaakt. De inhoudelijke doelstellingen van het evenement zijn ruimschoots behaald. De gehele dag heerste een eensgezinde, blije sfeer onder de bezoekers die een uiteenlopende samenstelling kende van homo's, lesbiennes en veel heteroseksuelen.

Nog steeds blijkt het nodig aandacht te besteden aan het gelijkstellen van mensenrechten. Roze Zaterdag draagt acceptatie van de homoseksuele gemeenschap uit. In de week voorafgaand aan Roze Zaterdag werden er verschillende inhoudelijke bijeenkomsten gehouden over homoseksualiteit, op de werkvloer, in het onderwijs, in de ouderenzorg en internationaal.
Lees ook:
» Programma Roze Zaterdag / Screentest in het Mediapaviljoen (3) reacties
» Roze Zaterdag: cultureel aanbod (7) reacties
» Voor het eerst jongeren meetingpoint op Roze Zaterdag (10) reacties
» The Hague Festivals: Feel free to celebrate! (1) reacties
» Uitgebreide congresweek leidt Roze Zaterdag in (4) reacties