Dat is volgens veel recensies dan ook één van de weinige pluspunten aan deze door Tim Oliehoek geregisseerde actiekomedie; de special effects. Naast het paleis op de Dam wordt ook de Euromast in Rotterdam opgeblazen en zijn er plannen om de stormvloedkering in Zeeland te vernietigen. Spektakel genoeg dus, in Spion van Oranje.

Hoewel de film door redelijk wat mensen werd bekeken -de film werd bekroond met de Gouden Film wegens het bereiken van 100.000 bezoekers- werd ook na het uitbrengen van de film negatief over het verhaal, de humor en acteurs geschreven. De anders vrij hilarische Paul de Leeuw blijkt in deze rol niet goed uit de verf te komen, de bijrollen (gespeeld door Hans Kesting en Plien van Bennekom) komen pijnlijk over en de gastoptredens van diverse Nederlanders (Jort Kelder, Patty Brard, Gerard Joling) worden irritant genoemd.

Toch is de film niet alleen maar kommer en kwel. De eerdergenoemde special effects zijn bijzonder indrukwekkend, zeker voor een Nederlandse productie. Een door Nelly Frijda gemaakte grap over het COC en een sextape van Lucille Werner weten ondanks alles de hele zaal aan het lachen te krijgen. En qua camerawerk zit de film ook goed in elkaar. Maar na het bekijken van de film denk je als kijker helaas toch bij jezelf 'hier had ik eigenlijk meer van verwacht'.


Goldgift
Spion van Oranje is vanaf nu overal te koop op dvd en Blue-ray. Maar iedereen die nú Goldmember wordt voor een jaar ontvangt de Spion van Oranje-dvd thuis. Let op: zolang de voorraad strekt, op=op, weg=weg! Dus wees er snel bij! Een Goldmembership kost € 59,95 (omgerekend nog geen 5 euro per maand). Prima te doen dus!

Wat maakt een Goldmembership ook alweer zo leuk?
  • Altijd al willen weten wie er drie keer per dag op je profiel kijkt maar je nooit aan durft te spreken? Bekijk de laatste 24 bezoekers van je profiel!
  • Weet je even niet meer welke Mariah Carey songtekst jouw diepste gevoelens momenteel het beste weergeeft? Als Goldmember kun je eindeloos variëren met kleuren, lettertypes en –groottes en zelfs met html! Bovendien mag je véél meer foto's plaatsen (50 ipv 15)!
  • Word je om de dag aangesproken door dezelfde persoon die benieuwd is of je vandaag wél met hem wil daten? Gebruik de 'Negeer' knop voor een beetje rust in je leven!
  • Goldmembers maken regelmatig kans op extraatjes! Gastenlijst plekken voor feestjes, CD's (onlangs verlootten we nog albums van Tori Amos, Patrick Wolf, en Ciara!) en andere hebbedingetjes (het immens populaire Lady GaGa pokerspel, een luxe overnachting tijdens Roze Zaterdag!)
  • Vind je iemand heel gezellig maar ben je er nog niet helemaal klaar voor om een vriendenverzoekje te sturen? Voeg hem/haar dan toe aan je favorieten! En als het wederzijds is (de ander heeft jou ook als favoriet aangeklikt), dan kun je dat zien. Goldmembers mogen een onbeperkt aantal favorieten kiezen, Lightmembers maximaal 3.
  • Ben je even helemaal de draad kwijt en wil je weten met die je recentelijk berichten hebt uitgewisseld? Je laatste berichten staan op een overzichtelijke pagina gegroepeerd.
  • Heb jij ook geen zin om constant de webcamjongens onder je vriendenlijst te zien of wil je Gay.nl gewoon op kantoor of op een gezamenlijke computer aan kunnen hebben, dan kun je als Goldmember de expliciete pornobanners uitschakelen.
En nog veel meer! Voor nog geen 5 euro per maand heb je al een verguld profiel én de gratis Spion van Oranje-dvd! Klik hier om je voor een jaar aan te melden!