Het GigaPANN-Feest is het officiële slotfeest van het jaarlijkse MidZomerGracht festival. Het GigaPANN-Feest start om 19:00 uur met een outdoor festival op het Stadhuisplein (Korte Minrebroederstraat, Utrecht). Vanaf 23:00 uur zijn Tivoli, Winkel van Sinkel, Poema, Nachtburgemeester/Arena en Monza voor het GigaPANN-publiek geopend. Het feest zal daar tot diep in de nacht doorgaan. Bezoekers kunnen ’s avonds van locatie wisselen. PANN zet de gehele nacht bootjes in die de bezoekers naar de verschillende locaties kunnen brengen.

De laatste kaarten à € 15,- zijn verkrijgbaar via www.pann.nl of via de Primera (kijk op www.primera.nl voor de verkooppunten). Voor meer informatie over het GigaPANN-Feest en de locaties kan de bezoeker terecht op www.pann.nl.

Artiesten
Alain Clark is allang geen onbekende meer in de Nederlandse muziekindustrie. Zo staat hij in de voorprogramma's van Simply Red, Lenny Kravitz en Amy Winehouse. Daarnaast timmert hij in Europa flink aan de weg en won hij de 3FM-award en de Edison voor "beste mannelijke artiest 2009". Alain geeft een exclusief optreden tijdens het GigaPANN-Feest.

Karin Bloemen is een van de grootste vedettes van de Nederlandse muziek. La Bloemen is geen onbekende op de PANN-Feesten. In 2002 trad zij met een speciaal voor Stichting PANN geschreven nummer op tijdens MegaPANN. Dit optreden is een van de meest memorabele optredens ooit op een PANN-Feest gegeven.

Na een zinderende X-Factor finale tussen Rachel en Lisa, die uiteindelijk door Lisa werd gewonnen, geven de beide zangeressen nu een optreden tijdens het GigaPANN-Feest. Lisa’s eerste single, Hallelujah (een cover van Leonard Cohen) ligt inmiddels in de winkels en staat op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten.

Maxime & Franklin Brown ('De eerste keer'), Esther Hart ('One more night') en Michelle ('Out of my own') hebben allen namens Nederland deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival. Inmiddels hebben ze hun krachten gebundeld en treden ze onder de naam EuroStars op tijdens het GigaPANN-Feest.
 
PANN-Prijs
In het jubileumjaar wordt voor het eerst de PANN-Prijs uitgereikt. De prijs voor het beste initiatief ter bevordering van homo en lesbische emancipatie. Tijdens alle feesten in de eerste zes maanden van 2009 kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete maatschappelijke homo-initiatief. De winnaar ontvangt tijdens het GigaPANN-Feest 10.000 euro. De PANN-Prijs wordt uitgereikt door Frank van Dalen (oud-voorzitter COC Nederland).

Stichting PANN
PANN slaat al 40 jaar een brug tussen homojongeren en de maatschappij. De organisatie van PANN bestaat uit tachtig vrijwilligers. Het PANN-Feest is door bezoekers van Gaysite.nl uitgeroepen tot het ‘Beste Gayparty van 2007 én 2008’. Onlangs heeft COC Nederland de jaarlijkse Bob Angelo Penning aan Stichting PANN uitgereikt voor haar inzet voor de homo-integratie en –emancipatie. Tevens behoorde PANN tot de genomineerden voord de Jos Brink-prijs, die recentelijk is uitgereikt door het ministerie van OC&W.

De opbrengsten die Stichting PANN haalt uit haar activiteiten worden in een fonds gestort. Uit dit fonds keert PANN subsidies uit om de homo-emancipatie in Nederland te bevorderen. Daarnaast organiseert ze zelf ook een tal van activiteiten om dit doel te bereiken.

Praktische informatie GigaPANN-Feest
Event: GigaPANN-Feest Utrecht
Plaats: Binnenstad Utrecht
Datum: 27 juni 2009
Aanvang: 19:00 uur tot 05:00 uur.
Locatie outdoor festival: Stadhuisplein, Korte Minrebroederstraat Utrecht, aanvang 19:00 uur
Locaties indoor gedeelte, aanvang vanaf 23:00 uur: Tivoli (23:00u - 04:00u), Winkel van Sinkel (23:00u - 05:00u), Monza (23:00u - 07:00u), Poema (23:00u - 05:00u) en Nachtburgemeester/Arena (23:00u - 05:00 u).

Muziekstijlen:
Tivoli: PANN muziek,
Nachtburgemeester / Arena: Alternative music hosted by Kitty, Club Rits en Cruise Control
Winkel Van Sinkel: 80's / 90's hits
Monza: Club music met o.a DJ Quentin de Rozario, Ace on Sax & MC Tjo-Kwan
Poema: Foute homo 100
Kaartverkoop: Entreekaarten à € 15,- per stuk via www.pann.nl   of bij Primera (er wordt een fee in rekening gebracht). Voor meer informatie over voorverkoopadressen: www.primera.nl.

Meer informatie over de kaartverkoop, prijzen en het programma staat op www.pann.nl.