Dan Choi, o.a. werkzaam als vertaler/tolk voor het leger, ontving zijn ontslagbrief nadat hij "weigerde te liegen over zijn geaardheid".

Ontslagbrief
Hij kwam in het voorjaar uit de kast, op nationale televisie. Hierop ontving hij zijn ontslagbrief waarin, volgens hem, in principe stond: "Het boeit ons niet dat je bent afgestudeerd aan West Point, dat je vloeiend Arabisch spreekt, dat je naar Irak bent gegaan en dat je zelfs weer terug wilt als het moet, je bent homo en je bent ontslagen."

Choi is nu van plan om serieuze stappen tegen deze actie te ondernemen. Volgens hem kan je wachten tot 'Don't Ask, Don't Tell' wordt afgeschaft, of je kunt er zelf iets aan doen. Vandaag (dinsdag) staat hij in de rechtszaal tegenover het leger met als doel in functie te blijven. Choi verkondigde op CNN dat hij denkt kans te maken op een overwinning, maar als hij verliest zal hij blijven strijden voor afschaffing van het beleid.

De Amerikaanse politiek loopt achter op de bevolking. Volgens een poll van het gerenomeerde Gallup heeft 69% van de Amerikanen en 58% van de republikeinen geen problemen met openlijke homo's in het leger.


Lees hier de brief die Dan Choi aan president Obama schreef.


Kijk hieronder naar het interview met Dan Choi.