Frontvrouw, de lesbische Beth Ditto, noemt zichzelf een echte punker en gebruikt daarom geen deo op haar ongeschoren oksels. Ditto is altijd erg uitgesproken geweest over LGBT-rechten en feminisme. Ze schreef in 2006 het nummer Standing in the Way of Control over een wetsvoorstel waarmee het homohuwelijk in heel Amerika verboden zou worden. De albumtitel Music For Men is bedoeld als een soort feministisch grapje. De muziek van Gossip is vooral géén grapje, maar ijzersterke punkrock die het goed zou doen tijdens menig roadtrip. Of gewoon op de fiets.

Het album klinkt gepolijst en rauw tegelijkertijd. Hoewel alles netjes afgemixt is, heb je toch een beetje het idee alsof je intiem ergens in een benauwde oefenruimte zit mee te luisteren. Het is daarom ook geen grote verrassing dat veel van de zangpartijen op het album eerste en tweede takes zijn.

Tijdens het eerste nummer, Dimestore Diamond, moeten Ditto en co nog een beetje op gang komen, maar de eerste single Heavy Cross knalt heerlijk en kan bovendien zó op radio 538. Andere hoogtepunten van het album zijn het energieke 8th Wonder en het disco-achtige Pop Goes The World. Het nummer 2021 lijkt de Kiss-klassieker I Was Made For Loving You aan te halen (My heart may never beat again, baby/ Or have you got the best of me).

Op iTunes is bovendien als bonus-track een live versie van het nummer Vertical Rhythm gevonden, opgenomen in Paradiso in Amsterdam.

MartijnT

Winnen!
Zin om de punker in jou te ontdekken? Gay.nl mag tien exemplaren van het Gossip album Music For Men verloten! Mail naar win@gay.nl o.v.v. 'Gossip' en vergeet niet je profielnaam en volledige adres mee te sturen!


Let op: GOLD-members krijgen voorrang! Nog geen GOLD-member? Klik hier voor info!