Stichting Gay Sport Nijmegen organiseert het PINK Tournament 2009 op 4 juli te Nijmegen. Het is een sporttoernooi waar bijna 300 homoseksuele deelnemers komen zwemmen, squashen of volleyballen. Als cadeau wilde de organisatie de handdoeken uitdelen aan de deelnemers. "Dit is pure discriminatie", zegt woordvoerder Elroy Cocheret.

'God heeft ons geschapen tot Zijn eer en...verbied nadrukkelijk een seksuele relatie tussen mensen van hetzelfde geslacht. ... Wij willen u dan ook nadrukkelijk vragen geen medewerking aan dergelijke evenementen te verlenen', schreef het bedrijf aan de organisatie van het gay toernooi en bood daarbij aan om kosteloos een bijbel op te sturen.

"Het bedrijf wil ons niet helpen als klant omdat het niet achter zo'n dergelijke tekst staat. Dat is pure discriminatie", zegt Elroy Cocheret, woordvoerder van Stichting Gay Sport Nijmegen. "Als bijvoorbeeld een Joodse klant geweigerd zou worden omdat het bedrijf bezwaar zou hebben tegen een tekst die aangeeft dat het om een Joods sporttoernooi gaat, zou de ophef ook enorm zijn. Religieuze overtuigingen zijn nooit een legitimatie om klanten te weigeren en daarmee te discrimineren."

De zaak is in behandeling bij het openbaar ministerie, dat onderzoekt of het bedrijf de wet heeft overtreden.